0

Dvärghamstrar

 
Många av er som läser vet ju att jag har 4 barn varav äldsta dottern nu är vuxen och går på Öknaskolan där hon läser djurvård. Genom åren har hon haft massor med hamstrar, både guldhamstrar och dvärghamstrar. Hon har erfarenheter av både hybrider och renrasiga dvärghamstrar. 
 
Faktum är att hon har fött upp två kullar redan med Rysk Vintervit. I den första kullen ägde hon både honan och hanen medan i den andra kullen så delade hon med sin kusin då kusinen äger honan och hon själv äger hanen.
 
Dessa båda som ni ser på bilden ovan är två underbara små flickor, renrasiga med stamtavlor som skall flytta hem till mig.
 
Tinka hade jag turen att få namnge själv, hon är den äldsta av dem och lugnet själv jämfört med sin syster Glitterbomd, den yngre kommer jag dock att kalla för Glittra. Av vad jag sett hittills så är Glittra ett riktigt litet yrväder precis som sin far Trull. Båda tjejerna som skall flytta hem till mig är i färgen Sapphire, som är en av standardfärgerna för Rysk Vintervit. Deras far är Sapphire medan deras mödrar är Sapphire Pearl. Som ni säkert redan listat ut så är Tinka och Glittra halvsyskon med samma pappa men olika mödrar.
 
Bor ni i Sörmland eller i närheten och går i planer på att skaffa er en liten underbar dvärghamster så rekommenderar jag er att ta kontakt med min dotter Busfia -->Länk till Busfia <-- genom facebook. Har hon inte själv någon dvärghamster som kan passa er så kan hon säkerligen hjälpa er att komma i kontakt med en annan uppfödare.
 
Självklart är de dvärghamstrar hon föder upp renrasiga och med stamtavlor, absolut inga hybrider. Hybriderna har hon enbart som sällskap.