0

Fick en vagn och prövade cykel

Idag var en speciell dag för mig. Först tog vi bussen till hjälpmedelscentralen där jag fick pröva en trehjulig cykel. En med två hjul fram.
 
Förr när jag var yngre cyklade jag mycket och oftast varje dag. Då på tvåhjulig cykel. Men med åren blev balansen sämre och sämre i kombination med hjärnspöken som säger till hjärnan att jag kommer att falla och då vågar jag inte slappna av.
 
För ett antal år sedan så fick jag låna en trehjulig cykel med två hjul bak, men det var inte alls min grej. Sen efter mycket funderande så tog jag upp med habiliteringen nu att jag gärna ville testa en med två hjul fram i stället. Det var helt annorlunda än den som har två hjul bak. Nu kände jag att det var jag somn hade kontrollenn över cykeln istället för tvärtom.
 
Målet är att komma igång och cykla på denna trehjuliga cykel för att sen på sikt när jag återigen börjar känna mig tryggare kunna växla över till två hjul igen.  Hur som helst så fick jag pröva en modell som heter Viktor. Den kändes rätt så habiliteringen förskrev en till mig och förhoppningsvis kommer den att levereras mot slutet av juli.
 
Sen träffade jag personen som jag hoppas skall bli min godman. Papprena är inlämnade så nu är det bara att vänta på godkännande från de högre upp som bestämmer. Men det kändes rätt med henne. 
 
Dessutom visade det sig att hon hade just den gamla modellen  av Emmaljungas vagn, Scooter som jag letat efter länge. Jag hade en till yngsta sonen då han var liten och det var nog den bästa vagn jag har haft. Men att få tag på just en sådan idag har inte visat sig vara lätt. I affärerna är det ju nyare modeller, ofta med svängbara framhjul vilket ju inte lämpar sig för en vinterväg till exempel. Sen har jag kikat även på begagnatmarknaden men även där har det visat sig vara hopplöst.
 
Men nu var turen på vår sida. Idag fick lilltjejen vagnen av min godman och jag fick en cykelhjälm. Perfekt!