0

Lillbus hamster Twix

Jo jag vet, det finns många "duktiga förståsigpåare" här i landet som anser att små barn inte behöver djur, att de inte har behov av djur, att de inte förstår med mera.
 
Men jag anser att det är bra för barn att växa upp med djur och att de lär sig ta ansvar, empati med mera. Därmed intre sagt att de nödvändigtvis måste ha egna husdjur. Självklart dömmer jag heller inte familjer som valt att inte ha husdjur oavsett om det beror på allergi, ointresse, tidsbrist eller vad de nu må vara. De är ju deras beslut.
 
Men själv gillar jag djur och kan idag inte tänka mig ett liv utan djur. Min yngsta dotter har ännu inte fyllt 2 år men har redan en egen hamster. Att valet blev just en hamster hänger mycket ihop med att hennes storasyster har hamsteruppfödning och självklart ligger ansvaret för att sköta om Lillbus hamster Twix och hans dagliga behov på mig och inte på Lillbus. Än är hon för liten för att ta hela ansvaret. Men redan nu är hon väldigt duktig tycker jag. När hon ser honom på kvällarna då han är aktiv så pratar hon med honom och leker gärna med sina bilar bredvid hans bur.
 
 
Det har hänt att hon har sett att hans vattenflaska varit tom eller att han har letat efter mat och då visar hon mig.
 
Ibland vill hon även vara med och ge honom en bit gurka eller något annat gott och då går vi tillsammans till buren och ger.
 
När jag köper hamstrar av min äldsta dotter från hennnes uppfödning Sweet Hamsters så har jag valt att låta henne behålla avelsrätten. Detta är inget hon pär automatik gör då hon säljer hamstrar till köpare. Men för min del känns det bra att hon får ha kvar avelsrätten och därmed möjligheten att kunna låna tillbaka en hamster för eventuell parning. 
Det är ju lite spännande även för mig att se om det blir bebisar. Som det är nu så har hon planer på att låta Twix bli parad med en hona hon har. Twix är ju hennes första egenuppfödda Augotii så det är ju lite extra kul. =)