0

Öppnis och Lillfirande

Idag blev det en händelserik dag till i Lillbus liv.
 
Först var vi rätt sega på förmiddagen. Men slutligen så drog vi ändå iväg till Öppna Förskolan. Det första Busfia gjorde när vi kom dit var att kasta sig över rutschkanan. Men efter en stund märktes det att hon började bli segare och vinligare än vanligt så då tog vi paus och hon fick äta lite vegetarisk lasagne och en banan.
 
Medan hon åt kom ännnu ett barn som ville leka. Denna tjej var yngre än Lillbus så Lillbus foretsatte vara lite "kaxig" och "skälla" ut den lilla tjejen när hon kom för nära Lillbus domäner.
 
Efter en stund gav hon upp rutscbanan och satte sig först mned huset som syns på fotot. Det är lite speciellt. Varje djur måste in i 4 olika hål, sen krävs det en nyckel för att öppna det hålet och ta ut djuret. 
 
Efter det blev det pyssel med en briogubbe, ni vet de dära klassiska i trä som byggs på en pinne. Sen lekte hon lite med några bunkar som man kan bygga på höjden så att det blir ett torn. Fast Lillbus tyckte det var roligare att hälla ut alla och så sätta ihop dem igen och igen och igen.
 
När vi var klara på Öppna förskolan så ringde vi till Babbelpellen som var hemma sjuk. Han fick komma ut med ryggsäcken som jag hade glömt hemma. 
 
Sen klev på bussen och ringde till barnens far och berättade vilken buss vi kom med. Han kom och mötte upp på bussen och så åkte vi in till Nyköping tillsammans. Självklart somade Lillbus på bussen innan pappa klev på. Hon var ju såklart trött efter att ha vaknat tidigt och sen lekt massor på Öppna Förskolan.
 
Väl inne i Nyköping så mötte vi upp grabben som fyller 16 år idag och så väntade vi in deras storasyster som var på väg med buss. När hon kommit så fick grabben sin present av henne och sen gick vi efter en stunds snack tillsammans till Oliver Twist och åt. Detta var något grabben berättat att han ville göra redan för flera månader sedan.
 
Efter en stunds trevlig samvaro och god mat så blev det en tur till Hemköp innan vi åkte hem. Väl hemma nattade Babbelpellen Lillbus medan jag var ute med Baloo.