0

Smakade på en kompis

Idag begav vi oss än en gång till Öppna Förskolan. Planen är att gå dit imorgon med. Speciellt då morgondagen är sista dagen nu på ett tag. Sen ska de ha stängt för semester och flytt.
 
Minimyran och jag lyckades båda två med astt försova oss idag. Men vi är ändå stolta och glada över att vi trotsade sömnigheten och den lockande sängen och begav oss iväg. Bättre lite sent än inte alls. Dessutom lyckades jag även med att få ett viktigt paket postat på vägen.
 
Vädret idag var rätt skönt, i varjefall om man jämför med igår då regnet vräkte ned. Sådant slapp vi idag bortsett från några ensamma droppar som kom när vi var på väg hem. Men det var så lite så det räknar vi inte.
 
Inte heller blev det att vi stannade hela tiden som öppna förskolan var öppet idag. Vi gick väl ungefär en halvtimma innan de stängde. Minimyran var då jättetrött och ville varken leka eller sova, när hon väl kom ned i vagnen visade hon väldigt tydligt att det hon ville mest av allt var att sova, så jag fick luta ned hennes ryggstöd sen sov hon inom några minuter och sov hela vägen hem och en bra stund efter att vi kommit hem. Hon fick helt enkelt ligga kvar i vagnen och sova där hon redan sov så gott.
 
Medan vi var på Öppna Förskolan så hittade Minimyran en kompis, en liten kille på cirka 6 månader. Pojkens mamma kommer från Eritrea. Hon tyckte hans fötter var riktigt intressanta och försökte dra av honom hans strumpor. Efter ett tag så vände han sig om för att inspektera henne. Mestadels lät jag de små få testa och upptäcka, när han stoppade sin hand i hennes mun och hon såg förvånad men nöjd ut så gjorde jag inget. Men när grabben fick för sig att inspektera Minimyrans ögon och närapå ville trycka in dem då tyckte jag det var bättre att ändra hans fokus till en leksak istället.
 
Sen kort innan vi gick så såg det precis ut som om Minimyran ville ge honom en puss på benet, han blev aldeles neddregglad på byxan. Men han såg nöjd ut och mamman såg glad ut så det gjorde säkert inget.
 
 Titta, en liten kompis.
 
 Får man inget käk på det här stället? Nähä, då får jag väl äta leksaker då.
 
 Varför äter inte mamma och pappa på suina nycklar? Nycklar är ju goda att tugga på.