1

Mixad planka och nattad tjej

I morse var både jag och Minimyran en aning trötta och möra, men vi trottsade tröttheten och begav oss till Öppna förskolan ändå. Vi kom däremot en aning tidigt så vi fick vänta i entren en stund innan vi kunde gå in.
 
Idag var det rätt många som kom dit, även en del lite större barn. I början fick Minimyran vara mestadels på golvet. Men efter att vi hade fikat lite, vilket man får göra till självkostnadspris, så fick hon för första gången testa att sitta i babysittern som finns på Öppna förskolan. Det verkar nog som om hon gillade den mer än vad hon gillar den vi har hemma. Kanske för att den gungade mer.
 
Sen blev vi hämtade av Minimyrans pappa och tillsammans åkte vi till soptippen för att slänga lite och så blev det ett besök på Återbruket när vi ändå var där. Träffade även en tjej som jag känner och fick lite saker av henne, bland annat en underbart grön lampa.
 
En stor låda fullsmockad med massa barbiedockor med kläder och tillbehör hittade vi också samt en låda med My little Pony till Minimyran. Dock tror jag inte att de är de äkta My little pony, utan ett plagiat av något slag.
 
Sen bjöd Fredrik på plankstek innan han åkte hem till sig. Minimyran fick också plankstek, fast hennes mixades och så fick hon ingen bearnaisesås, men annars var det samma och hon älskade det. Hon smaskade massor medan hon åt och hon åt rätt mycket. Ja tycker bara att hon äter mer och mer för varje dag nu och speciellt när hon får hemmagjord mat. Matburkarna som kan köpas färdiga, ja en del äter hon och de är ju praktiska att ha som reserver men de är ju helt klart inte de hon föredrar mest om man säger så.
 
Ikväll var första gången då Fredrik var här när jag lade Myraloo. Jag gjorde som tidigare kvällar fast istället för att hon fick ringa till sin pappa i videosamtal så han kunde säga god natt så fick han allt masa sig in och ge henne en riktig kram och säga god natt ordentligt. Efter det blev det till att läsa bok. Sjunga något han vi inte med, jag han inte ens läsa klart boken innan lilltjejen tydligt visade att det var dags för flaskan i sängen och sen kort efter så sov hon.
 
Som vanligt så vaknade hon till ca 30-40 minuter efter att hon fått mat och somnat. Då var det dags för lite mera nappflaska i sängen och sen sov hon igen. Det är ungefär som om lillungen blir hungrig av att koncentrera sig och jobba med nattningsrutinerna och att somna själv.
 
Idag kom mitt bustroll Jojohan tillbaka till våra trakter igen efter att ha tillbringat två veckor i Jämtland där han roat sig med att envetet spela på nervtrådarna hos de han var hos. Alla är ju inte direkt vana vid hur intensivt han kan bubbla och det kan bli en hel del mer än man orkar med ibland.
 
Nu är grabben hos farmor och farfar. Imorgon däremot kommer jag att träffa honom när vi kommer dit, farfar skall firas då och sen efter det så är tanken att båda grabbarna skall dra till sin far.
 
 Sicken skön stil hon har. De andra bvarnen på öppna förskolan, bland annat en kille som är cirka en månad äldre, han ligger och slappnar av i babysittern. Men inte min tjej inte. Huvudet ska lyftas och gärna ena eller båda fötterna också.
 
 Den här var nog inte så tokig att sitta i ändå. Man slipper ju bli mosad av de större barnen som leker mycket vildare.
 
 Här satt hon så nöjt så medan vi åt vår plankstek. Men då hade hon ju förvisso ätit sitt innan och desutom fått katrinplommonpure till efterrätt. Ja, just katrinplommonpure har hoin fått börja med för att slippa få massa jobbiga förstoppningar. Men andra fruktpureer avvaktar vi lite med. Ja om man inte någon gång testar med färsk frukt då, det är ju ändå lite annat känner jag. =)
1 Anonym:

Mysigt. Du har nog saknat din son en massa.

Svar: Jodå, Självklart.
aspieblogg.se