0

Drog ut en visdomstand

I tisdags var det dags för besöket hos tandläkaren som jag både längtat och fasat efter. Längtat för att jag hade sådan tandvärk och fasat för att jag var rent livrädd för att dra ut tanden. Bara att besöka tandläkaren är jobbigt, men detta var något aldeles extra. Såpass att jag mådde fysiskt illa innan vi åkte.
 
Väl där så förstod min tandläkare ändå hur jobbigt jag tyckte att det var. Tack och lov så får jag ju gå till specialisttandvården och där förstår de även min rädsla för sprutor, stick och blod.
 
Jag fick gott om lustgas, de brukar jag få när jag är där, men denna gång tror jag faktiskt att jag fick ännu lite mer än vad jag brukar få. Sen var det en tväräcklig bedövningssalva som jag ficxk mot tandköttet ett tag innan det väl blev ett gäng bedövningssprutor. Tack vare lustgasen och bedövningssalvan så kände jag inte så mycket, det var bara en spruta längst in som störde mig en del.
 
Sen när jag väl var bedövad så ja, jag kände ju vad de gjorde men det gjorde liksom inte ont. Men jag gissar att hon fick ta i en hel del för hela huvudet och käken rycktes hit och dit kändes det som innan hon plötsligt slutade dra och sade "bit på den här". Sen var det till att bita på en tuss länge. Den fick sitta kvar både på besök på banken och hela vägen hem.
 
Väl hemma testade jag att ta ut den, men fy så de smakade och det rann fortfarande blod så det var ju bara till att hiva in en ny tuss att bita på. Helt slut mentalt var jag och tvärslocknade med tussen i truten. När jag sedan väl vaknade till liv igen så hadedet tack och lov slutat blöda och sen senare på kvällen så lyckades jag få i mig lite mixad mat. Ja, jag åt samma som min yngsta dotter och resten av familjen, bara dedt att Minimyran och jag åt vårt mixat. Så gjorde vi även i onsdags. I torsdagskväll lyckades jag äta lite soppa och tugga i mig en mjuk ostmacka. Kändes riktigt skönt.
 
Men såret i munnen är fortfarande stort och jag måste fortsätta vara försiktig ännu ett tag till det slutat ömma och läkt lite mera. Tugga mjuk mat går i allafall, så länge jag använder den andra sidan.
 
Visdomstanden drogs ut då jag fått ett megahål i den. De andra visdomständerna sitter än  så länge kvar hela och bra placerade så där får de gärna sitta så länge som möjligt. Dra ut tänder är liksom inget jag längtar efter att göra igen. Men jag får väl ändå vara glad att tanden satt så bra som den ändå gjorde så de slapp att operera och skära ut den. De tror jag hade kunnat bli en ännu jobbigare upplevelse och smärtsammare läkning efter.