0

Bromsverkan noll, inte som vi tänkt oss...

Ja, den här dagen blev ju inte så som vi tänkt oss. Visserligen har vi haft trevligt, men nej, som vi hade tänkt oss blev det ju inte. Vid lunchtid packade vi in oss i bilen och åkte till svärföräldrarna med målet att byta bromsar och ja, där stötte vi på problem så just nu står bilen kvar hos dem och kan inte köras och vi själva, ja vi hade tur och fick skjuts hem.
 
 
Vi kom dit lagom till de skulle fika så Minimyran fick lite katrinplommonpure, men hon var mera intresserad av att flörta med sin kusin och verkligen spana in henne än vad hon var av att äta sitt.
 
Efter fikat så gick svärfar och Fredrik ut och meckade med bilen medan Minimyran lekte på golvet med sin kusin.
 
Farmor sprang fram och tillbaka en del och plockade fram gamla sparade kläder från när våra barn och deras kusin var små samt massa leksaker från när de var små. Men sen hamnade hon på golvet hon med och lekte.
 
Sen efter ett tag så lämnade jag Minimyran med farmor och hennes kusin så fick de roa sig bäst de kunde medan jag tog en promenad med busfiass hund Elmo som vi hade med oss samt med kusinens hund Carra.
 
När jag kom tillbaka så höll de fortfarande på med bilen. Men tilkl slut kom dommen. Svärfar måste ha tag i mera saker för att få bromsarna att fungera så bilen fick helt enkelt bli kvar vare sig vi vilkle eller inte. Nu är det bara att hoppas att han får tag i det som behövs under morgondagen för på tisdag skall de åka bort i några dagar.
 
Innan vi fick skjuts tillbaka så blev vi bjudna på lite korv med bröd som just då smakade rätt bra. Jag var nog hungrigare än jag trodde. 
 
Väl tillbaka i vår by så blev vi avsläppta vid affärn så vi kunde handla lite. Busfia mötte oss med vagnen där. Efter vi hade handlat så tog Busfia Elmo och gick hemåt medan jag följde med Fredrik för att se om hans jobbcykel stod på plats och det gjorde den ju inte. Nu är det bara att hoppas att den finns där inatt när han skall jobba, i annatfall kommer han inte att kunna jobba, nu första natten efter semestern. Vanligtvis när hans jobbcykel är borta så brukar han ta bilen, men det är ju lite svårt nu. När vi konstaterat att cykeln inte stod där den skulle så fortsatte Fredrik hem till sig eftersom grabbarna är där och jag tog Minimyran med mig och gick hem. Utanför porten mötte vi Busfia och Elmo som kom från andra hållet.