0

BUP - besök och ny medicin

Bustrollets besök på BUP idag gick riktigt bra. De kollade hans värden och vi pratade om hur hans medicin Medikinet fungerat. Min erfarenhet är att den fungerat riktigt bra, men att kontrasten då den gått ur kroppen varit för skarp och att den gått ur för fort.
 
Att den gått ur för fort och inte hållit hela dagen höll Bustrollet med om. Några direkta biverkningar har han heller inte haft, ja bortsett från att den gått ur kroppen för fort och att han ätit mindre, men i hans fall har det inneburit typ att han ätit mer normala portioner istället för som innan, rent gigantiska portioner. Så för grabben som tidigare inte haft någon botten i magen så har det bara varit en positiv biverkan.
 
Bustrollett var även mycket noga med att tydliggöra att han gillade att Medikinet var möjlig att dela och äta innehållet i kapseln med tex äppelmos även om han nu har lyckats lära sig att svälja kapseln, men hittills bara med någon form av chokladdryck.
 
Trotts detta beslutades det att vi skall testa att byta medicin till Elvanse som håller i 13 timmar istället för Medikinet som endast håller i 8 timmar. Även Elvanse är möjlig att dela på samma vis som Medikinet. Det är lite av orsaken till att vi valde att testa just denna. En förutsättning för att det skall ha en chans att lyckas är ju att grabben accepterar att ta medicinen. Jag vet att vissa haft dåliga erfarenheter av denna medicin och tex blivit deprimerade, men alla är ju olika och reagerar olika på mediciner. Sen vilka negativa biverkningar man eventuellt drabbas av är ju individuellt, vissa får ju inga biverkningar alls, eller mer önskade biverkningar som tex att äta mer normala portioner. Så, vi får testa och se hur denna fungerar för grabben.
 
Ända sedan han föddes har han varit rastlös av sig och haft väldigt svårt för att somna så nu skall han även få testa Melatonin och se om det fungerar för honom, jag hoppas på det, men tiden får väl utvisa. Hur som helst så är det inte bra för honom i längden att vara vaken till halv 2, halv 3 på nätterna och sen gå upp och gå till skolan.
 
I väntrummet på BUP såg vi även en liten otäcking, som grabbens far inte alls uppskattade. Själv tyckte jag nog ändå att den var rätt fin, men jag var otroligt tacksam att den var instängd annars hade det varit riktigt läskigt.