0

H2O Just add wather

 
 

Serien handlar om tre tonårstjejer som delar en hemlighet; de blir sjöjungfrur med magiska krafter så fort de vidrör vatten. Emma kan frysa vatten, Cleo kan dirigera vatten och Rikki kan värma vatten. Det är inget lätt liv och de kämpar dagligen för att undgå upptäckt. Till sin hjälp har de sin vän Lewis, den rationellt tänkande och det naturvetenskapliga geniet i serien som gör att det hela inte går fullständigt överbord för tjejerna, när de desperat försöker undvika kontakt med vatten i vardagslivet på land. Serien följer deras liv, kantat av vardagliga tonårsbekymmer samt livet som sjöjungfrur med magiska krafter, som både kan hjälpa till och vara till besvär.

Titeln anspelar på H2O, den kemiska formeln för vatten.

I säsong två kommer nya personer in i serien och fler sjöjungfrur; bland annat Charlotte, som blir kär i Lewis och försöker stjäla honom samt besegra de tre flickorna. I säsong tre försvinner Emma, men i stället kommer två nya personer in i serien; Indiana Evans som Bella Hartley och Luke Mitchell som Will Benjamin. Bella har varit sjöjungfru sedan hon var nio år gammal och har kraften att förvandla vatten till gelé samt till ett ämne lika hårt som sten. Bella blir kär i Will redan första gången hon ser honom, men hon måste tänka efter. Hur bra är det för henne, Rikki och Cleo, just när de blir immuna mot fullmånens effekter sänder den ut något annat för att fånga dem. Tillsammans med deras nya vän, försöker de ta reda på vad det är som har påverkat förändringen.

  

Mina tankar om serien:
Ett gäng störtsköna tonåringar som är lätta att älska vaav några har magiska förmågo när de kommer i kontakt med vatten.

 

 Har sett till och med S03E26
Serien såg jag på: Netflix