0

Fångade

 
 

Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.

Andri må vara polischef på orten men det betyder inte att han har mycket att göra. Här känner alla varandra och det är svårt att hålla hemligheter.

Eftersom staden ligger vackert beläget vid en fjord finns det planer på att utöka hamnverksamheten och handeln. Men i väntan på det sysselsätter sig Andri och hans kollegor främst med felparkeringar och spela schack.

Allt ändras när några fiskare hittar ett lik i fjorden. Andri och hans kollegor slår snabbt fast att liket, som saknar både huvud och lemmar, inte legat länge i vattnet och troligtvis frusits ner innan det hamnat i vattnet. I övrigt finns det inte många spår förutom att det är en manskropp och ett flertal sticksår.

 
 
Mina tankar om serien:
En väldigt spännande serie med massor av intriger som utspelas på Island. Absolut värd att se. Jag såg hela serien i ett seriemaraton. Efter första avsnittet var det omöjligt att stänga av. Dock visade det sig att första säsongen var bättre än andra säsongen. Betyget drogs tyvärr ned lite av att andra säsongen var segare än den första.
 
 Har sett till och med S02E10
Serien såg jag på: Netflix