0

Once Upon A Time (2011)

28-åriga Emma Swan får på sin födelsedag besök av Henry, sonen hon adopterade bort för tio år sedan. Henry tar med henne till sin hemstad Storybrooke som han hävdar att det vilar en förbannelse över. Tiden står stilla i Storybrooke, och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är Emma, som är dotter till Snövit och hennes prins.

Henrys adoptivmor Regina Mills är stadens borgmästare, men enligt Henry är hon egentligen är den onda drottningen som försökte döda Snövit. Hans lärare Mary Margaret Blanchard är Snövit, och hennes prins är en man som ligger i koma på stadens sjukhus.

Stadens rikaste man Mr. Gold är i sagans värld Rumpelstiltskin och han har en stor och viktig roll i serien.

Emma beslutar sig att stanna ett tag i Storybrooke för att försöka förstå vad allt handlar om, vilket får stadens stillastående klocka att börja fungera igen.

 
  

Mina tankar om serien:
Jag tittade på serien 2016, då gillade jag den inte alls, men uppenbart är ju att även jag kan ändra smak och tycke, för denna gång var den spännande, väl värd att se, speciellt om man gillar sådant som inte är helt verkligt och med mycket fantasi i sig.
 
Konstigt nog kom jag inte ens ihåg att jag sett den tidigare, men de upptäckte jag nyss, jag har ju noterat de flesta serier och filmer jag sett sedan jag började med denna blogg
 
Har sett till och med S07E10