0

Rotfruktssoppa

 
 
 
  
Detta behövs (ca 8 pers):
  • ca 10 potatisar (1200g)
  • 4 palsternackor (ca 400 g)
  • 6 morötter
  • 2 liter örtbuljong
  • 4 dl Cream Fraiche
  • Kezo
  • Salt och peppar

Steg 1:
Du skalar och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 4 av morötterna i mindre bitar och koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka.

Steg 2:
Häll av och spara buljongen, mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner cirka 10 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.

Steg 3:
Vill du ha morotsstrimlor i soppan så skala och hyvla i de 2 som är kvar. Jag valde att hyvla i 3 stycken, mina var rätt små.


Steg 4:

Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min. Lite tuggmotstånd bör det vara kvar eftersom resten av soppan är slät. =)

Steg 5:
Servera med med en klick kezo i soppan.



Styrka 1/5

Jag älskade sopan. Dottern tyckte den var ätbar, men inte mycket mer. Sonen som var hemma gillade den inte alls.