Rotfruktssoppa

- ca 10 potatisar (1200g)
- 4 palsternackor (ca 400 g)
- 6 morötter
- 2 liter örtbuljong
- 4 dl Cream Fraiche
- Kezo
- Salt och peppar
Steg 1:
Du skalar och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 4 av morötterna i mindre bitar och koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka.
Steg 2:
Häll av och spara buljongen, mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner cirka 10 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.
Steg 3:
Vill du ha morotsstrimlor i soppan så skala och hyvla i de 2 som är kvar. Jag valde att hyvla i 3 stycken, mina var rätt små.
Steg 4:
Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min. Lite tuggmotstånd bör det vara kvar eftersom resten av soppan är slät. =)
Steg 5:
Servera med med en klick kezo i soppan.
Styrka 1/5
Jag älskade sopan. Dottern tyckte den var ätbar, men inte mycket mer. Sonen som var hemma gillade den inte alls.