6

Djurliv i familjen

 
f. 19 aug-2011
Inflyttningsdatum: 13 maj-18
Baloo - Han är verkligen min bebis, följer mig vart jag går och sover såklart med mig på nätterna. Han är helbror till Elmo fast i en senare kull. Han älskar att få vara med på sin brors äventyr, men att ta det lite lugnare med gamla Donna är verkligen inte helt fel det heller. Hjärngympa älskar han med godis som "drivkraft". Han är inte fullt lika energisk som sin bror och älskar verkligen att ligga på eller bredvid mig i soffan och bara njuta.
 
Han skäller en del men det är sällan han börjar utan skäller mest för att de andra skäller utan att igentligen veta riktigt varför. Leksaker är rätt ointressant, han leker hellre med oss människor eller jagar brorsan som tex jagar en boll.

Baloo är av rasen PRAZSKÝ KRYSARÍK som även räknas som en av världens minsta hundraaser. Han är lite kraftigare än sin bror och har koortare ben, lite klumpigare men otroligt mysig och charmig på alla sätt och vis.
 

 
 
f. 16 juli-2021
Inflyttningsdatum: 27 maj-22
 
Nala - En älskad pälskling som är Portugals bästa blandning. När hon först kom till Sverige som liten valp tillsammans med sina syskon så fick hon sitt första hem hos en ung tjej. Men när hon hunnit bli några månader gammal så fick hon flytta hem till mig.
 
Sedan den dagen har jag haft fullt upp med bus och trotts och gränstestande. Men också oändligt massa kärlek. Nala kommer dessutom otroligt bra överens med min yngsta dotter vilket är jättekul. De två leker verkligen superbra tillsammans, boollkastning och dragkamp är två favoriter som de båda gillar. 
 
 

Nu har tonårsdotterns hamstrar, de hon införskaffat i samband och efter att hon fyllt 18 år fått en egen sida, vilket passar bra då hon nu också föder upp och säljer. Dem hittar ni genom att klicka på länken:
 
Länken till hennes "gamla" sida i min blogg får stå kvar som sentimentalt minne. 
 
 
 
 
 

 
f. dec -11 d. 11 juni -13


Gosan - Hon är familjens "första" djur. Ja i allafall sedan Skräpfia var liten. Gosan fick Skräpfia i julklapp av sin farmor och farfar (efter att ha frågat oss), julen 2011. Gosan är en glad och trevlig gnagare som äter det mesta, men som det nattdjur hon är så stör hon ofta sin matte på nätterna genom att springa i sitt gnisslande springhjul eller som oftast gnaga på gallret. Gosan bor numera inne på Skräpfias rum. Hon är en nyfiken men lite lugn krabat som inte gör så mycket väsen av sig dagtid. Hon älskar dock att gnaga, knäckebröd, morötter, hundgodis, gnagben för hundar. Ja kräsen är hon inte. Gillar att kela och att simma i handfatet eller klättra omkring innanför kläderna på folk när hon kommer åt, men pass opp, hon gnager hål i kläderna.
Gosan är en vanlig hamster!
 
 
f. mars -12 d. 12 juni -13
Wilden - En riktigt pigg och charmig liten buse. Jag fastnade för Wilden när jag såg honom första gången i mars -12. Då var han jätteliten, precis som namnet säger, en vilde och ack så busig och nyfiken. Han älskar att utforska och gillar inte att bli fasthållen så långa stunder åt gången, då nafsar han för att säga "släpp mig". Han var min, men numera är han Babbelpellens. Han är mera kräsen i mat, men smakar på det mesta, hamstrar och sprutar sedan ut all mat över dig om du håller i honom. Han är som en liten kulspruta. Gillar att simma men att bli torkad är ju inte alls så kul. Han bor med Babbelpellen på hans rum.
Wilden är en dvärghamster!
 
 
Född: 18 maj 2013 d. ? 2013
Wolcaniz - En mysig hamster  som flyttat in hos oss. Han är familjens men Skräpfia är den som har huvudansvaret för honom. Jag litar helt på henne där eftersom hon klarade av Gosan under så lång tid med allt vad det innebar.
 
Vi tittade på honom i torsdags och fastnade för honom, idag (20/7-13) flyttade han hem till oss. Han är en aktiv kille som gillar att utforska och testa nya saker. Han är riktigt snabb och pratar mycket, gillar inte att bli fasthållen för länge, en liten stund går bra men sen vill han på egna äventyr.
 
Liksom tidigare hamstrar så bor Wolcaniz på övervåningen där han är tryggare, avskild från våran Donna som annars vill äta upp honom.
Wolcaniz är en vanlig hamster!
 
Född: ? d. 25 juli 2015
Bobbo - flyttade hem till oss 29/6-14. Hans exakta ålder minns jag tyvärr inte. Innan han flyttade hem till oss bodde han os en annan familj där det liksom här fanns barn. Bobbo är en väldigt mysig och personlig guldhamster som mår klart bäst om han får mycket aktivering under dagen. Får han det inte så håller han familjen vaken genom att envisas med att gnaga galler. Bobbo är väldigt nyiken av sig och gillar att springa lös min säng och utforska.
 
Sedan Bobbo flyttade hit har han även fått testa att bada, det tillhörde inte precis hans favoritsysselsättningar, men att bli torkad var om möjligt ännu värre. Då kände han sig riktigt ynklig och pep en hel massa ända till han ick komma hem till sin bur.
 
f. jul-15 d. 17 februari 2017
 
Witiz Donnatello - Vår älskling har nu lämnat oss. Bustrollets hamster Witiz Donnatello, men han kallades bara för Witiz. Han var en nyfiken men mycket snabb kille som inte gillade att hållas eller gosas, när han flyttade till oss. Men efter ett tag blev han otroligt kelig och mysig även om han var lite av en ADHD-hamster. Han var nästan aldrig lugn och stilla förrän de sista dagarna då han mest sov. 

Witiz blev riktgt bra kompis med vår kanin Wilma. Han fick ofta och gärna klättra på henne utan att hon brydde sig. Witiz var Monsters raka motsats i det mesta, men kanske tydligast i att han var mera barnvänlig, nyfiken och åt det mesta. 

f. 25 jun-15 - d. 29 maj-17
 
Monster - Älskade Monster har nu lämnat oss i tomhet efter ett intressant och händelserikt liv. Han var en egensinnig livsnjutande nyfiken hamster som gillade att upptäcka saker. När vi träffade honom första gången var han den nyfiknaste av alla hamstrar där. Han ville verkligen fram och se vad vi var för ena filurer. Skräpfia har köpt honom för egna pengar så han är hennes aldeles egna hamster.
 
Första gångerna då vi skulle ta upp honom lät han som en korsning mellan en arg orm, en ilsk katt och en argsint hund. Han skrek, fräste och morrade. Jag har aldrig någonsin hört en hamster låta så mycket. Det var på det viset han fick sitt namn Monster, men han visade sig vara en otroligt snäll och härlig liten lurvboll när han väl lärt sig att vi inte var farliga.
 
Monster är otroligt kräsen med mat, han äter verkligen bara det han vill. En riktig gormethamster med andra ord.
 
 
f. ca slutet på 2017
Inflyttningsdatum: 10 feb -18
d. 21 nov - 18
 
The Bean - En nyfiken och härlig Tamråttskille som flyttade in hos oss och förgyllde vår tid för ett tag. Eller, vi trodde det var en kille, likaså trodde de tidigare ägarna, men han visade sig vara en hon. Eftersom vi var lite osäkra på könet så valde vi att kolla upp det lite extra innan vi skaffade en kompis. Dock kommer The Bean fick behålla sitt namn, kallades för  "Bönis" som vi tyckte hade en lite mera feminin klang.
 
Bönis gillade äventyr och kom för det mesta självmant då dottern tog fram transportburen. Hon föredrog av någon anledning dottern min och gillade att springa runt på henne och sitta i nacken och speja, men så fort dottern kommer nära några möbler så var Bönis snabb och drog gärna på äventyr om hon fick möjlighet.
 
En av hennes favoritsysselsättningar var att ligga i hängmattan och spana eller mysa med sin kompis.
 
 
f. 3 januari -18
Inflyttningsdatum: 28 feb -18
d. 9 nov - 19
 
Sötnos - Denna mysiga, spralliga och aktiva tjej flyttade hit för att bli en kompis till Bönis, men hon har även valt att bli en kompis till mig. Hon kommer ofta och hälsar då jag ställer in mat ovh hon vill ofta sitta i min luva på tröjan, gosa i nacken eller bara mysa. Hon älskar att ha maraton på mig och springa runt på alla möjliga och omöjliga ställen. Sen gillar hon också att leka och mysa med sin burkompis Bönis.
f. 2008
Inflyttningsdatum: Nov -12
d. 22 nov - 19
Donna - I slutet på november -12 flyttade Donna hem till oss. Sedan dess har hon funnit sig väl tillrätta hos oss och funnit sin plats. Hon bodde på nedervåningen med mig och sov med mig i sängen om nätterna, då vi bodde i radhus. Hon kom bra överrens med de flesta hundar hon mötte och var väldigt social och trevlig mot andra människor, ibland kanske lite för social. Hamstarna däremot såg hon som mat och vill helst äta upp. Samma sak var det med kaninen vi skaffade senare. 
 
Donna var en väldigt speciell och närhetstörstande hund, hon befann sig sällan mer än nåra decimeter från mig förutom då hon blev äldre och i perioder föredrog att sova i sin egen bädd. 
 
Hon har tidigare varit en gatuhund i Ungern där hon även misshandlats så hennes start i livet har varit väldigt tuff, trotts detta var hon hur go och fin som helst. Jag skulle kunna skriva massor om hennes historia innan hon kom till oss, men det får bli någon annan gång.
Vi vet inte exakt vad hon är för ras, men vi tror hon är en Pitbull, det är vad som står i hennes pass.

Den 29 augusti 2018 upptäckte vi att Donna skadat tassen så då blev det ett besök hos veterinär. Skadan såg inte så allvarlig ut så vi fick gå hem med lite skötselråd. Tyvärr blev tassen inte bättre, snarare sämre så i september blev det en akutoperation av tassen som pga infektion svullnat upp otroligt. Efter det fick hon äta antibiotika och gå på två återbesök hos veterinären. Vid sista återbesöket togs stygnen. I början på oktober 2018 var hon helt återställd igen och behövde inte ens ha skyddssko på sig vid promenader utomhus. Men hon mådde bättre långt innan dess.
 
 
f. ca 2014
 
Wilma - Flyttade hem till oss tisdagen den 13/10-15. Hon var en väldigt speciell kanin. Hon älskade verkligen att vara med när hon fick men hon visade det ibland lite väl mycket med kärleksnyp som gjorde ont. En favoritsysselsättning hon hade var att retas med våra hundar som genast var på och skällde massor. Men det lönade sig inte det minsta då hon inte alls var rädd för dem.
 
Något mer hon uppskattade var att få komma ut i koppel och skutta runt och utforska gräset ute. Sina egenheter hade hon också precis som vi alla i familjen, både djur och människor. Var hon hungrig så visade hon det tydligt genom att kasta omkring med sin skål så det lät i hela lägenheten. När hon flyttade hit så hade hon en bamsebur med sig. Med åren blev den rätt sliten och byttes ut mot en ny bur med 2 rum som jänta gjorde till henne. 
 
Vid lämpliga tillfällen så fick hon gå på upptäcktsfärd i lägenheten, då gillade hon att tränga sig in på de mest underliga ställena och ligga och blänga på oss bara för att sedan smyga fram och överraska oss.
 
Jag har dessutom sett likheter på Wilma och min dotter. Båda har/hade en envis vilja som ibland kan/kunde vara aningen utmattande, dessutom gillade de att busa med varandra. Dottern gömde godis som Wilma fick leta efter medan jänta tittade på. Smarta Wilma hittade snabbt alla jäntas gömmor med pinnar och drog fram alla pinnarna och provtuggade dem. Sen tog hon knäckebröd och knaprade på i dotterns säng. Just det var något dottern uppskattade desto mindre. Hon låg efter det lugnt och nöjt i buren och tittade på medan dottern fick städa sin säng från knäckebröd.... Busfrön båda två ;-)
f. 11 jan-2011
Inflyttningsdatum: 13 maj-18
d. 25 april-2023
 
Elmo - Han var äldsta dotterns första egna hund, en PRAZSKÝ KRYSARÍK, han var en smal men ståtlig och elegant kille med långa ben. En kastrerad herre som i sin ungdom älskade att följa med "mamma" på äventyr med cykeln så han fick springa massor eller jaga härliga pipande tennisbollar. Elmo älskade verkligen att vara ute i skog och mark och busa samt att springa med när matte cyklar. Sen att få springa lös i rastgården och leka med sin älskade boll och andra roliga leksaker var ju rena himmelriket för honom. Men inget slår nog när han efter en dag med mycket fysisk aktivitet såväl som hjärngympa får krypa ned under täcket hos matte och bara njuta av livet.
 
Numera är Busfias Elmo skriven på henne också, men han får ändå vara kvar här då han bott många år med mig och fortfarande är mig väldigt kär.
 
På ålderns höst blev han en mycket lugnare version av sig själv men han var ändå alltid mån av att andra mådde bra omkring honom.
Tryggheten, djurägare, dvärghamster, hamster, hund, kanin;
1 Hörni!:

Såna fina djur ni har! Det finns inget bättre än djur. Jag hade en hamster när jag var liten och har haft kanin, tre marsvin, katt, fiskar och små ödlor. Och nu har vi Elsa. :)

Svar: Ja, djuren är underbara och det är så skönt att vi kan ha dem... Jag har också haft en del djur innan. Vi har haft fiskar men vi har endast två malar kvar nu. Sen hade jag två katter då Skräpfia föddes. När jag var 16 år hade jag en hund och som barn hade jag två katter.
aspieblogg.se

Vi har två hamstrar, Chilli och Kelis samt två råttor Bonnie och Doris :-)

Svar: Bonnie heter svägerskans hund. =)
aspieblogg.se

Kul att få veta mer om dom. :D riktigt fina är de allihopa också!

Svar: Tack! *ler*
aspieblogg.se

4 Eriiza:

Tack! ;)

5 Solus:

Älskar pitbulls, ska själv få en egen hund (Amstaff) i april :) blir alltid glad av att höra när folk tar hand om gatuhundar... tack du för att du har räddat donna! vill själv "rädda" en hund, speciellt pitbulls :)

Svar:
aspieblogg.se

6 Lisa:

Åh va mysigt att ha så mycket djur. Vi har tre katter men jag skulle kunna ha hur många djur som helst. Du verkar vara som jag, en riktig djurvän. :) Jättebra att ni gav en gatuhund ett bra liv. Kika gärna på min blogg för jag skriver mycket om djur :)