4

Boendestöd *suck*

Idag fick jag ett mail ifrån chefen för boendestöd. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag skall svara på mailet eller helt enkellt avvakta. Jag har nämligen ett möte med biståndshandläggaren nu på måndag. Jag har sakrivit ett svar till boendestöd, men jag har inte postat svaret. Jag vill ha synpunkter från er läsare också.
 
Tilläggas bör också att chefen för boendestöd gjorde ett hembesök hr hos oss i fredags och då lovade att höra av sig i början på veckan och nu idag då hon mailade är det torsdag. Det anser inte jag vara början på veckan.
 
Chefens mail till mig:
 
 
Mitt svar tillbaka, dock har jag som sagt inte postat det ännu.
 
1 Marie:

Bra svar tycker jag! Skicka det du!

Svar: Mmm... Jag funderar på att skicka det. Men samtidigt har jag inbokat möte med LSS-handläggaren redan på måndag och jag vill helst inte ge chefen ngon hint om mötet utan jag vill kunna säga hur jag känner till LSS.handläggaren utan att hon är "förberedd" och inkörd på chefens tyckande... Vad tror du är bäst?
aspieblogg.se

2 Marie:

Om ditt möte på måndag är tidigt kanske du kan skicka mailet på söndag kväll, så har du fått ur dig det du vill utan att det riskerar mötet med LSS, eller så tar du bort den meningen och skickar det andra bara...

3 Spinn:

"Tills vidare gäller att du förväntas hålla Donna under uppsikt så att boendestödjaren inte kommer i direkt kontakt med henne, det vill säga att hon inte är lös i lägenheten."

Detta läser jag inte automatiskt som "måste låsa in". Jag skulle snarare säga att det skulle betyda att om ni kan ha det så att du exempelvis har Donna bredvid dig och att hon håller sig där utan att närma sig boendestödjarna skulle det vara fullt acceptabelt. Eventuellt använda koppel de stunderna om hon inte kan hantera det? Om du är ensam hemma och ska arbeta tillsammans med boendestödjarna hade det varit bra om hon var riktigt duktig på "plats". :)

Svar: Har svarat via mail till dig!
aspieblogg.se

4 kerstin:

Toppen bra skrivet jag tycker du ska skicka det. Tror de kan behöva blir lite påmind om hur fel de faktiskt har. De kan inte förbereda sig på något då de faktiskt inte har rätt i det de ber dig om. Även om han kontaktar biståndshandläggaren så vet denne med all säkerhet vad som gäller och kommer att lyddna på dig när du kommer dit.