0

Polisen fick komma

Julia skötte sig exemplariskt på bussen i måndags när vi åkte till Påljungshage för att köpa ett koppel till henne. Det är lättare att gå ut med henne och Baloo om de båda har samma modell av koppel, i varjefall för en av sönerna.
 
Vid busshållplatsen fick vi vänta rätt länge, i lite över en timma innan vår buss till slut kom. Samtidigt som oss klev det på ett helt gäng med hoodies på sig.
 
Busschauffören hann knappt ens stanna innan de började trängas och knuffas för att försöka komma på bussen innan den ens hade stannat.
 
Väl på bussen höll de på och dummade sig, gapade och skrek och var allmänt störande.
 
Bussen han lämna påljungshage och passera busshållplatsen vid Coop och sen vid Ica Maxi. Under den sträckan sade busschauffören åt ungdommarna ett flertal gånger att lugna ned sig och uppföra sig.
 
Ungdommarna gapade och skrek, knuffades och hotade chauffören och sen som om inte det räckte så smällde de av en konfettibomb på bussen.
 
Då fick chauffören nog vilket jag mer än väl förstod. Han stannnnade bussen, med stängda dörrar och stängde av motorn samt kontaktade trafikledningen.
 
Redan där misstänkte jag att väktare tillkallats. Det visade sig efter runt 20-30 minuters väntan att jag delvis hade rätt. Det var förvisso innte väktare som kom, men väl polis med blåljus och sen dök även folk från Nobinas trafikledning upp.
 
Polis klev ombord och plockade rätt snart med sig en av upprorsmakarnas "ledare". De var väl 10-12 stycken som stökade runt.
 
Jag hörde när polismannen bad om legitimation som grabben inte ville ta fram, inte heller ville han lämna personnummer. Då slutade det med att polisen tog med personen av bussen för att prata med honom utanför.
 
Den kvinnliga polisen stannade kvar ombord. Sen fick ytterliggare en gå av och prata med polisen. Under tiden satt vi andra kvar och svettades i bussen som stod stilla på Brandkärrsvägen, strax före busshållplats Hagstugan, räknat från Ica Maxis håll.
 
Efter en bra stund poliserna av bussen medan en från Nobinas trafikledning stannade kvar och följde med i bussen hela vägen till busstorget.
 
"idioterna" som förstörde för oss andra tjafsade en hel del med personalen från Nobina under färden innan de tillslut gick av där Försäkringskassan låg tidigare.
 
När vi kom fram till busstorget så togs bussen ut trafik. Men innan jag lämnade bussen så gick jag fram till chauffören och berättade att jag tyckte att han gjort helt rätt. Detsamma sade jag till Nobinas trafiklednings representant som var kvar. Jag berättade även hur ungdommarna hade betett sig redan då de klev på bussen vid Påljungshage. Hon tackade för den informationen.
 
 
Däremot vill jag ge veckans ris till chauffören på bussen från Busstorget mot Oxelösund.
 
Nobinas egen trafikledning visste att min bussbiljett hade gått ut i och med att bussen jag var på blev stående såpass länge, det medförde liksom att jag mmissade mitt byte och var tvungen att ta en mycket senare buss. 
 
De var de som sade åt mig att förklara situationen för busschauffören på bussen jag var tvungen att ta för att komma hem. Men den chauffören ville överhuvudtaget inte lyssna utann hotade istället med att om jag inte läste ny biljett så skulle det bli jättedyrt vid kontroll om jag inte hade biljett. Till slut struntade jag i hans hot då jag insåg att det inte gick att resonera med honom och sade bara. "Ja, men det är ju lätt för kontrollanten att kontakta Nobinas trafikledning för att bekräfta vad jag säger" sen gick jag på och satte mig..