0

Fynd i skogen

Efter en natt med alldeles för lite sömn så begav sig Julia och jag hem till Busfia.
 
Julia fick gå och nosa runt lite i lugn och ro och bekanta sig med dofterna hemma hos Busfia.
 
Sen passade jag såklartr på att socialisera lite med Eka (en hamster) som av någon lustig anledning inte tycker om Lucia.
 
Julia upptäckte efter en stund att Eka var i buren på golvet och det gjorde henne väldigt nyfiken och fundersam. Hon stod och tittade och vädrade en lånmg stund. När Eka rörde sig lite i buren så hoppade Julia bak alldeles överraskad.
 
Sen efter en stund började hon morra och skälla och försöka ta sig in i buren för att se vad det var för något spännande där.
 
När vi skulle åka hem så passade vi på att gå upp i skogen. Jag hade sett något från vägen som jag trodde var en jordkällare. Men vid närmare koll så tror vi båda att det nog är mera troligt att det var en rök eller något. Dels var den väldigt liten men sen hade den även en skorsten och i min värld så brukar inte jordkällare ha skorsten och dessutom brukar man kunna komma in i dem.
 
Vid lite närmare koll runt i omgivningarna så känns det som om det måste ha varit en gammal tomt vars hus rivits och tomten fått förfalla och förvildas. Men vi hittade en del fynd som pekar mot att det måste ha varit en tomt. Bland annart fanns det på flera ställen steket, vi hittade resthögar med såväl tegel som plank. En död gammal gräsklippare hittades, ett rostigt gammalt oljetråg, sådant ja minns att min far hade.
 
Sen såg vi ett ställe där vi även hittade en dörr, känns som om det kan ha varit en jordkällare där. Alldeles i närheten fanns fynd av vad som skulle kunnat vara ett trädgårdsland en gång i tiden.
 
Vi hittade även lite rör och ledningar. Bland annat ett djupt hål med ledningar och någon koppling, troligen vattenledningar. Kvarlevor efter ett valv hittades i närheten av det vi tror kan ha varit ett trädgårdsland. Sen vid de vi gissar på kan ha varit infarten, ja där stod en halvt begravd soptunna. 
 
Hålet med gissningsvis vattenledningar var i närheten av en stor plätt där det en gång kan ha stått ett hus. Där fanns även rör i marken, sådanna som jag sett vid byggen där elledningar brukar dras.
 
Lite varstans fanns såväl gullvivor som vitsippor, lite av dessa plockade jag och gav till Fredrik när jag kom hem. Men jag hittade även påskliljor, blåsippor, smultronplantor som växte lite varstans och andra spännande växter som jag inte riktigt vet vad det kan ha varit. Ja får kolla senare i sommar, men jag vet att jag inte sett sådant växa fritt ute i naturen, bara på tomter,