0

Städ & Sötchock

Igår var det städdag här. Hallen fick sig en välbehövlig uppfräshning men det fick även toaletten. Jag hade köpt en tvålpump dit samt en ny toalettmatta och ville inte lägga in dem innan toaletten var fixad. Måste erkänna att jag blev riktigt nöjd med resultatet. Jag fixade även i toalettskåpet och rensade bort massa saker som blivit dåliga eller helt enkellt var slut.
 
Dotterns saker som fanns kvar efter att hon flyttade tog jag och lade ned i en påse som jag tog med när jag senare åkte hem till henne.
 
Efter städningen packade jag ihop lite saker och åkte över till jänta.
 
Väl framme hos henne fick jag se en ordentlig sötchock. Se bara på de söta små hamsterbebisarna som ligger i en härlig klump i pappmuggen. Så otroligt söta.
 
Jag hade först tänkt att jag skulle ta med Prickens stora bur så jännta kunde hjälpa mig att sätta ihop den. Tyvärr fick jag inte med spännena som behövdes. De måste ha missats i leveransen. Men jänta hade reserver så ja kunde ta av henne.
 
Har kontaktat stället som skickade buren och de har fixat så att spännen skickas till mig. De spännena får jänta ta då hon satte sina reserver som var helt nya på Prickens bur.
 
Hur som helst så tänkte jag om då jag insåg att det skulle bli aningen bökigt att ta med både en stor hamsterbur och en hamster på bussen, ja ok, inte omöjligt så klart, men inte lätt.
 
Istället gjorde vi iordning buren så killen kunde få flytta in i den redan hemma hos Busfia. Jag tror faktiskt han gillade den för han klättrade runt som sjutton, ytforskade och möblerade om.
 
Onsdag nästa vecka kommer han hem till mig. Till dess ska jag fixa en bra plats åt honom att stå på. Svärfar är snäll och hjälper mig med transporten.
 
Vi passade även på att göra ett besök på Öppen hand där jag fyndade lite. Två skålar till Pricken, en för mat och en för grönsaker fick han och så ett sandbad. Sen hittade Busfia en bra glasburk med lock som jag skall diska, sen skall Pricken få ha sin mat där i, alltså inte maten han äter då, utan sin matblandning som jag tar ifrån då jag ska fylla på hans matskål.
 
Pricken och jag är rätt lika, förutom att vi båda är unika så har han mitt morgonhumör. Han blir supergrinig om man väcker honom. Men får han bara vakna till i sin egen takt så är han hur go och mysig som helst.