0

Krämig pasta med kassler & svamp

 
 
 
Detta använde jag:
  • Kassler
  • Färska champinjoner
  • Gul lök
  • Vitt vin
  • Fryst persilja
  • Tomatpuré
  • Soya
  • Buljong
  • Pepparmix
  • Lite chili
  • Vitlök
  • Laktosfri grädde
 
Steg 1:

Fräste på kasslern lite snabbt och tog den sedan åt sidan. Startade pastavatten, hällde i pastan när vattnet kokade.
 

Steg 2:

Fräste på campinjoner, gul lök, vitlök, färsk persilja och tomatpuré. När de fått fin färg hällde jag på ca 1dl vitt vin.

 

Steg 3:

När vinet reducerats så hällde jag över grädden. Kryddade med buljong, pepparmix, en skvätt soya och ett litet stänk med chili. När allt kokat ihop så hällde jag över kasslern och rörde ned.

Steg 4:

Avslutade med att hälla över den färdikkokta pastan och ca 1 dl av pastavattnet. Sen vände jag försiktigt ned pastan i såsen.

Efter det var det bara att servera och äta. Jag använde 1 gul lök, 3 klyftor vitlök och 5 dl laktosfri grädde. Ca 1/2 påse Gnocci. Det blev tillräckligt för mig att äta mig mätt och sen en rågad matlåta som räckte till 2 måltider till mig. 

 Styrka 1/5

Gott pch enkellt. Gick fort att göra. Kände alla smaker tydligt men det var inte alls starkt. Go och krämig konsistens. 😍