0

Rasismens skepnad och rymmarhund

Lördagen blev en konstig dag på många sätt.
 
På förmiddagen packade jag och Lillbus ihop oss och hundarna och begav oss till Busfia några timmar. En bussresa som normalt innefattar 1 bussbyte, så även denna gång.
 
Resan dit avlöpte utan att något konstigt inträffade. Vi pratade med en äldre dam som var på väg till en väninna. Det var första gången hon reste denna sträcka så jag visade henne var hon skulle kliva av.
 
Väl framme hos Busfia så umgicks vi några timmar och gjorde just inte mycket, Lillbus lekte däremot en hel del på balkongen.
 
Så småningom började det bli dags att bege oss utåt. Väl ute var tanken att jag skulle vänta med alla våra gemensamma hundar vid en bänk medan Lillbus och Busfia gick bort till Ica Maxi och uträttade ett ärende.
 
Men kort innnan så lyckades först Nala slita sig ur sin sele då hon hittade något riktigt spännande på marken. Men hon märkte inte själv att hon plötsligt var lös så det var ju bara att sätta på selen igen.
 
Men sen lyckades lilla Julia ta sig loss, hon liksom bara gled ur sin sele och drog iväg. Min lilla Baloo var inte sen att rycka sig loss ur mitt grepp och springa efter Busfia över parkeringen. Sen gick Busfia och Baloo tillsammans iväg och fick tag på lilla Baloo som sprungit en bit bort.
 
När de väl kom tillbaka så bytte jag till ett annnat bord där de inte kunde trassla in sig lika lätt. Där väntade jag och hundarna medan Busfia och Lillbus gick iväg på sitt äventyr.
 
Sen när de kom tillbaka så gick vi till bussen. När bussen kom klev jag intet ont anande på bussen precis som alla andra gånger då jag åkt den sträckan.
 
Tillsammans med hundar och barnvakt så ställde jag mig på anvisad plats i mitten där vagnar skall stå och bussresan startade.
 
Efter att vi åasserat en busshållplats så klev det på ett större gäng på bussen och den fortsatte sin resa. 
 
Men sen började dörrplingan plötsligt att plinga flera ggr fast ingen skulle gå av. Då plötsligt stannar busschauffören och kliver av sitt säte och vänder sig direkt till mig, inte till alla på bussen och inte till någon annan utan just till mig och säger: "Du med vagnen, se till att inte plinga hela tiden om du inte ska gå av". Kruxet var att där jag stod så fanns ingen plinga i närheten, innte heller fanns den nära vagnen så att vagnen tex kunde råka komma åt av misstag, inte heller någon av hundarna eller mitt barn var nära ringklockan.

 
Men däremot var jag den enda ljusa (nordbon) på bussen förutom min dotter. Chauffören liksom övriga resenärer var utlänningar.
 
Att han då vände sig enbart till mig och ingen annan gjorde att jag kände mig extra utsatt. Hag upplevde det som att han vände sig till mig eftersom jag var ljus, på en buss med bara mörka i ett väldigt invandrartätt område.
 
Jag kände mig väldigt olustig till mods men ville inte ställa till med någon scen inför min dotter.
Jag tycker dock att chauffören även om hen blev irriterad kunde ha vänt sig allmänt till alla på bussen istället för att peka ut mig som syndare när hen ändå inte visste vem det var.
 
Tilläggas kan även att vid hållplatsen efter att chauffören stannat och gnällt på mig så gick samma gäng av som tidigare gått på bussen och med det slutade även okynnesplingandet.
 
Vem som plingat vet jag inte, ja vet inte ens om det var någon eller om det var knas med bussen, men konstigt var det att de slutade plötsligt efter att gänget gått av.