0

Tipsar om en dokumentär - "I Sverige finns inga horor"

Alla vet väl vid det här laget att jag inte gillar dokumentärer. Men då och då dyker det upp något som sticker ut och som gör att jag faktiskt vill se den. Just denna hittade jag på facebook i en grupp om socialtjänsten. Där var det någon som kommenterade och lämnade en länk till denna.
 
Jag är mycket medveten om att det kan bli en hatstorm av att jag tipsar om denna dokumentär. 
 
Skrämmande många lever i en i min uppfattning sned verklighetsuppfattning om att socialtjänsten bara gör bra saker. Javisst, i ärlighetens tecken, meningen är att de ska hjälpa och finnas till och de ska göra bra saker, ibland gör de också bra saker och då blir de verkligen belyst i media.
 
Men väldigt väldigt många gånger går de in och verkligen krossar och förstör familjer på ett brutalt och skrämmande vis. Många av dessa familjer återhämtar sig aldrig efter samhällets grövsta svek. Men sådant mörkas ned så gott det går av socialtjänsten inom berörda områden och genom politiker. Så alla gånger de förstör för familjer kommer inte fram på ett rättvist sätt. Även om media gör vad de kan för att lyfta fram även de fallen. Men socialtjänstemän med mera vinklar sanningen så att den inte alltid stämmer med verkligheten.
 
Hur som helst, dokumentären var riktigt intressant. Den finns på Youtube. Tyvärr kan jag inte bädda in den här i bloggen då "ägaren" har spärrat den funktionen.
 
Men gå till Youtube och titta på dokumentären:
I Sverige finns inga horor!
 
Dokumentären handlar om: "2013, Västerås. Under ett möte med sina barn, anordnat av socialtjänsten, mördas Eva-Marree av sin förre detta partner, pappan till barnen. Trots flera anmälningar om pappans våldsamma beteende hade han ensam fått vårdnad om barnen, efter att socialtjänsten fått reda på att Eva-Marree en kort period hade jobbat som prostituerad.
 
Eva-Marrée försökte bevisa sin duglighet som mamma för socialtjänsten och i tingsrätten, för att åter få vårdnaden om sina barn. Samtidigt kämpade hon för sin rätt att få jobba som sexarbetare, genom sitt aktivistiska arbete inom Rose Alliance, rörelsen för sexarbetares rättigheter. Dock blev Eva-Marree aldrig av med stigmatiseringen och hon gick ett tragiskt öde tillmötes."