0

Busiga rymlingar & vårtecken

Just nu har stora tösen APL någonstans ute på landet.
 
Hon hade den turen att hon genom skolan lyckades få APL hos en person som är både uppfödare och veterinär. Tack vare detta så får hon en hel del blandad erfarennhet vilket ju inte alls är så dumt.
 
Idag fick hon följa med på massa olika äventyr, vilket kanske var bra för när jag kom hem till Busfia så upptäckte jag att det bara fanns en hamsterflicka i buren där det skulle vara tre. två av dem hade lyckats rymma genom vattenhålet. Jag såg den tredje när hon var halvvägs ur buren.
 
Eftersom lappen som satt på buren sade att de skulle vara 3 hamstrar så kändes det ju lite olustigt när jag bara hittade en.
 
Det slutade med att jag tog ur alla saker ut buren och letade igenom hela botten med allt strö men nej, ingenstans var de två små busungarna. 
 
Ringde då till Lucia och kollade av om det verkligen skulle vara tre i buren och det skulle det. Som tur var så befann de sig i närheten då personen som hon har APL hos hade lite ärenden att fixa i Nyköping. Hon släppte av Busfia hemma och tillsammans hittade vi båda små rymlingarna.
 
En av dem hade gömt sig i en tom toalettrulle i en kartong under buren där hennes mor och yngre syskon är.
 
Den andra rymlingen hittades till slut i en påse med kartonger inne i Busfias sovrum.
 
När hamsterbebisarna var hittade så passade Busfia på att slänga i sig lite nudlar innan hon blev upplockad igen.
 
Det var nog tur ändå att jag åkte dit just idag och att jag räknade hamstrarna. Troligen var de inte på rymmen så länge, kanske sedan inatt men troligare bara sedan i morse. Det som överraskade oss var att vi inte kunde hitta någon bajs någonstans.
 
Skönt är i varjefall att vi lokaliserade vilken väg de tagit ur buren och nu har täppt för så nu ska de inte kunna ta sig ut den vägen igen.
 
Innan jag lämnade Busfia så passade jag på att diska upp den lilla disken som blivit under dagen. Sen tog jag en prommenad bort till Öppen Hand. Jag hade ett mål där inne men tyvärr hittade jag inte vad jag sökte idag. Hittade faktiskt inget alls som jag var intresserad av så jag gick därifrån utan att köpa något.
 
Eftersom jag missade frukosten så var jag vrålhungrig. Då passade det bra att stannna till vid Kvarterskrogen och ta en räksallad i barnstorlek.
 
Det kändes ganska lagom. Nu har jag testat både pasta, pizza och sallad där och allt är lika gott. Helt klart min favorit när det gäller snabbmat. 
 
När jag kom hem såg jag ett tydligt vårtecken. Denna underbara färgklick växte mitt i en buske på gården.