0

Tandläkare under en pandemi

Ibland går det liksom inte att välja. Att gå till tandläkaren mitt under en pandemi är väl inte något man vill göra om man kan undvika. Men tyvärr, i början av pandemin började tänderna göra ont, ett tag avvaktade jag, men tyvärr var det inte hållbart i längden så till slut var det bara att ta tag i det.
 
Som tur är så har jag min tandläkare hos specialisttandvården och där får jag även tillgång till lustgas. 
Utan den vet i sjutton hur det hade gått, för det är den som får mig att slappna av och våga släppa taget så tandläkaren kan göra vad de ska.
 
Fast idag var det svårare än någonsin att slappna av. Troligen är orsakerna många till det, tandläkaren hade bytt lokal, det var länge sedan jag var där sist, sovit dåligt har jag gjort senaste tiden och så har jag för några veckor sedan varit genomförkyld, pollen börjar komma och yngsta sonen fick åka till akuten i slutet på förra veckan.
 
Ok, inget av det är väl något som är superallvarligt, men allt har på något vis påverkat mig så det hänger nog samman och bidrog till mina svårigheter att slappna av. Flera gånger fick jag be tandläkaren att öka dosen på lustgasen för jag blev meroch mer "vaken" i huvudet och det vill jag verkligen inte vara då de håller på. Jag vill liksom sova fast i vaket tillstånd, lite svårt att förklara, men det är så det är.
 
Har ni testat lustgas hos tandläkaren? På förlossningen tex så är munstycket ett du själv håller över mun och näsa och på så vis själv kan reglera hur mycket lustgas du får genom att ta bort munstycket mellan värkarna. Medan det hos tandläkaren är ett munstycke som liksom spänns fast runt huvudet och sitter bara över näsan, lite som en snabel.