0

Prinsen och Tiggaren

 
 

Tom Canty föds i London i mitten på 1500-talet under Henrik VII:s tid. Han växer upp i en fattig familj med en mamma, två systrar samt en far och farmor som dricker och misshandlar honom. Trots Toms svåra livssituation blir han utbildad av en gammal präst och drömmer om att bli en kung.

En dag när han vandrar runt i staden går han fram till folkmassa för att få se Prins Edvard. Han kommer dock för nära och när en vakt griper honom blir prinsen arg och beordrar vakten att släppa Tom. Som plåster på såret låter prinsen Tom ta ett bad på slottet eftersom han är så smutsig.

Pojkarna pratar med varandra och när båda har tvättat sig upptäcker de att de ser identiska ut. För skojs skull byter de kläder med varandra, men soldaterna på slottet misstar prinsen för Tom och slänger ut honom. Nu tvingas pojkarna leva i varandras skor och komma på ett sätt att återställa allting till rätta igen.

 

Filmkategori: Historia, Familjefilm, Action och Äventyr
Språk: Engelska
Text: Svenska
Jag såg filmen på: Disney+
 

Mina tankar om filmen:
Vanligen brukar jag sällan gilla filmer med historia men denna var gjord på ett skönlitterärt sett så den föll mig helt i smaken.