0

Lillbus har bra smak och starka åsikter

Igår tog jag med mig Lillbus och åkte in en snabbis till stan. Jag behövde köpa nya kasetter till min Dymo. På bussen in gjorde tösen inget annat än att skratta, fnittra och flörta in sig hos en äldre dam som skulle iväg för att besöka sin son och barnbarn på annan ort.
 
När vi kommit in till stan blev det en snabb tur till Clas Ohlson där jag skaffade det jag behövde. Sen gick Lillbus och jag in och kikade lite efter en ny mössa till henne som sitter bra. De flesta har hon ju vuxit ur och vissa har hon inte riktigt vuxit i så det kändes som en bra sak att göra.
 
I första affären hittade ingen av oss något vi gillade, men i den andra affären så hittade jag två jag gillade, en vit och en grön. Då föll mitt val på den gröna eftersom vitt på en tös som nyligen passerat ettårsstrecket inte håller sig vit så länge. Men innan jag köpte den så tog jag ett varv till för att se så jag inte hade missar något.
 
Det hade jag tydligen för rätt var det var åkte den lilla armen på den söta bestämda tösen ut och hon snappade åt sig en mössa, och i rätt storlek var den också.
 
Jag fick för mig att testa den gröna mössan på hennes huvud, hon blev tvärilsk och slet av den och kastade iväg långt bort. Sen försökte hon själv sätta på sig mössan hon hade valt. Tydligare än så kan det väl inte bli. Hon fick mössan hon ville och efter att ha flörtat till sig lite rabatt på den och fått prislapparna bortklippta så fick jag sätta mössan på en glad skrattande liten tjej.
 
Efter det gick vi till bussen, och väntade in våran. Även där visade hon på sin starka vilja. Sitta kvar i barnvagnen skulle hon minsan inte. Hon skulle såklart sitta i en av bussens utfällbara barnstolar. Klart hon fick det.
 
Menb hoin började allt bli lite otålig och trött nu för sista biten av resan hem var det en del ögongnuggande och gnällande.
 
När vi sedan kom hem blev det mat direkt till den trötta tjejen som sedan kort efter somnade efter lite gnäll i sin säng.
 
På bilden nedan visar hon upp den fina sommarmössan som hon valde helt själv.