0

När julstressen tar slut

Julafton 24/12:
Nu har julafton passerat även för i år och det med en lättnadens suck för mig.
 
Just julen, även om den är trevlig och jag längtar efter den varje år så fasar jag också. Dels är den väldigt dyr, men den innehåller även otroligt mycket krav på social interaktion och sådany bokstavligen suger musten ur mig.
l liksom julen dessförinnan så hade jag med mig en väninna. Förra julen var Lillbus första jul, men jag skulle nog även räkna denna som första. Förra julen var hon nyfödd och inte alls lika medveten och aktiv som hon var nu. Därför var detta första julenn som hon var aktiv och med, för det mesta var hon glad och social och öppnade sina julklappar med glädje. Ja, kläder var ju inte alls lika kul som när hon fick bilar såklart.
 
Vi lastade in alla julklappar inklusive oss själva och åkte med fullpackad bil till svärföräldrarna på eftermiddagen. Tur att vi hade en 7-sits bil, annars hade inte alla fått plats. Med oss när vi åkte så hade jag även en julgrupp som jag och Busfia fixat till svärföräldrarna. 
 
När vi skulle åka hem igen efter julmat och julklappsöppning, fika med mera så fick Busfia packa bilen så att vi skulle få plats. Hon är helt klart bättre på sådant än vad hennes far är.
 
Lördag 25/12:
Då gjorde jag inte så mycket. Var helt slut efter julfirandet. Men ett besök på affären blev det och sen en tur till kyrkogården. Där insåg jag att jag borde tagit mig dit betydligt tidigare och satt ned lyktan för nu var det tjäle i backen och gick inte alls att få ned den.

Jag tog ju bort den då kyrkogården aviserade att de ville att man skulle ta bort gravlyktorna och sen glömde jag totalt bort att sätta tillbaka den. Jaja, det är lätt att vara efterklok. Jag får helt enkelt se till att sätta dit den i tid nästa gång.
 
Sen på kvällen gjorde jag middag, färsk pasta med baconsås gjord på massa vitlök och grädde. Marvelmannen som är hemma äter ju inte svamp så jag kunde inte göra exkt så som mamma brukar göra utan jag fick steka svampen vid sidann av.
 
Söndag 26/12:
Förutom två turer med hunden så gjorde jag inte mycket mer än att tömma en diskmaskin och värma matlåda. Ibland är det verkligen skönt att ha sådana dagar.