0

Dos 3, Lysrör och Körv

 
Igår var det då dags för mig att få dos 3 av Pfixers vaccin mot Corona. Kan ju inte påstå att jag är superglad i att vaccinera mig. Faktum är att jag verkligen hatar sprutor så ju fortare jag får det avklarat desto bättre är det. Förra gången fick jag både dos 1 och 2 vid stadsfjärden som jag tillhör. Dos 1 fick jag inne i deras lokaler och när det var dags för dos 2 så var även det i deras lokaler fast på bottenplan. 
 
Men när det blev dags föär dos 3, då hade min vårdcentral inlett ett samarbete med Vaccinkliniken i Nyköping så denna gång fick jag ta mig bort till biografen.
 
Vaccineringen var snabbt avklarad. Kanske för att jag liksom råkade bli först i kön. Men helt optimalt var det ju inte. Först hade de drabbats av mycket sjukdommar bland personalen så de var ju inte alls förberedda när det var dags att öppna. Sen var ju läget inte det mest optimala. Ok, när man vaccinerats så fanns det en "egen" utgång och det var luftigt och gott om avstånd inne i själva lokalen. Men utanför i kön. Nja, kön gick liksom rakt igenom det området där folk skulle stå för att fylla i hälsodeklaration sen fanns det liksoim inte riktigt något utrymme för en kö samtidigft som man skulle hålla avstånd till varandra i kön. Ja, ni förstår ju problemet själva!
 
Hon som gav mig vaccinet var dock toppen. Hon lyssnade på mig. Visade inga sprutor och sade inte heller "nu kommer det att sticka till lite". Det känner jag ju liksom ändå. Istället gjorde hon som jag ville och sade "nu är vi klara". Det är mycket bättre tycker jag för då kan jag lägga min ennergi och mitt folus på att sitta still och inte springa iväg som varenda muskel i kroppen skriker.
 
När vi var klara blev det att vi åkte till Jula och köpte ett nytt lysrör till köket. Det ena gick sönder för några dagar sedan och det blir ju så hopplöst mörkrt för mina gamla ögon utan ordentligt med ljus när jag håller på med något.
 
När det var fixat åkte vi snabbt över till barnens farföräldrar och lämnade ett grafikkort till Busfia.
 
Sen till Citygross för att handla lite till maten. Väl där inner sprang vi på inte mindre än 2 kända personer. Dels min god man men även Fröken Spontan dök plötsligt upp där.
 
Henne stuvade vi in i bilen när vi skulle åka eftersom mäven hon skulle hemåt. Men, ännu en tur till Jula fick det bli för ännu ett nytt lysrör då vi råkat knäcka det vi just hade köpt i bilen.
Sen på vägen hemåt blev det ett stopp på ICA.
 
Fröken Spontan och Lillbus gick in där och köpte körv. SEn åkte vi alla hem till mig och åt körv med bröd. En enkell middag, men ibland är det gott. Lillbus var dock mer intresserad av korvbrödet och mjölken än av själva körven så när hon åkte hem med sin far som just nu är pappaledig, ja då fick hon med sin körv i en påse.