0

Monstret i flickan

Idag vet i sjuttsiken vad som tog åt Lillbus. Redan innan vi drog till Öppna Förskolan så var hon sur och grinig. Men när vi kom ut till cykeln och skulle cykla dit, ja då blev hon glad.
 
Väl framme vid Öppna förskolan så var hon pratig och glad. Men sen när vi kom in. ojojoj, vad hände. Hon skulle ha med än den ena än den andra tunga saken i rutschbanan. Både bilar och aktivitetsgrejer skulle med och jag fick om och om säga till henne att "Nej, bara mjuka saker får åka med".
 
Varje gång jag sade till blev hon vansinnig, skrek rätt ut med tårarna sprutandes.Tydligen var jag i hennes värld världens elakaste mamma som bara sade nej till allt roligt den dagen.
 
Sen en bra stund innan de skulle stänga så tog hon själv sin ryggsäck och skulle gå. Då var hon vist färdig med Öppna Förskolan för denna gången.
 
En ilsken tjej stampade bredvid mig ut till cykeln. När jag spände fast henne i barnsadeln ja då plötsligt blev hon glad igen.
 
Sen började jag cykla hemåt, jisses vad arg lilla fröken blev då. Nej hem skulle hon minsan inte alls.
 
Då testade jag att vända och cykla mot centrum och Ica, plötsligt blev hon glad igen och fortsatte vara glad när vi gick in. Inne på Kvantum såg hon Fröken Spontan som jobbade och då sken hon upp som en sol. 
 
Vi gick och plockade bröd och lite klämmisar. Både batisar och grötisar blev det och så en fruktis. Den fick hon när vi kom ut från affärn och hon satt i barnsadeln. Tydligen var det uppskattat för hon började babbla igen när hon ätit upp den. Sen skrattade hon som sjutton när vi på vägen hemåt mötte en bekant filur som vi pratade lite med.
 
Väl hemma fick hon en matis innan hon åkte i säng för "middagsluren". Då orkade inte trötta mamman med hennes växlande humör längre och behövde en paus.