0

Lillbus blev blyg (innehåller videoklipp)

Nu har ju Lillbus passerat 18 månadersstrecket där den magiska gränsen går på Öppna Förskolan. Det i sig betyder att vi inte längre kan gå alla öppna dagar utan endast de dagar som är för barn mellan 0-6 år. De dagar som är reserverade för småbarn har ju Lillbus vuxit ifrån nu.
 
Idag när vi cyklat dit så prommenerade Lillbus stolt in ikklädd sin tuffa jeansjacka, ryggsäck, nya skor och såklart hjälmen på huvudet. Vi klädde av oss och gick in. Genast hade Lillbus siktet inställt på rutschbanan precis som senast.
 
Men så plötsligt upptäckte hon att hon ju inte var själv bland barnen som kunde gå. Där var flera och många som dessutom var äldre än henne. Det gjorde tösabiten smått blyg så hon tog det hon hade i händerna och kom och pysslade en stund tätt intill mig. Men efter en stund yog nyfikenheten överhanden och kaxiga lilla fröken tultade bort till rutschbanan igen och åkte massor med gånger medan hon nyfiket tittade på de större barnen.
 
Vid några tillfällen fick hon dessutom träna på att stå i kö då äldre barn kom och också ville åka. Nyttig träning för fröken.
 
Efter en stunds lek tog vi paus och tösen åt lite gröt och sen delade vi på en banan. När jag märkte att Lillbus började bli trött efter att ha lekt massor så tyckte jag att det var dags att gå, så vi kunde cykla iväg till Kvantum där jag införskaffade lite saker innan vi slutligen cyklade hem.
 
Kort efter att vi kommit hem så kom hennes far över med reklam som en av hennes äldre bröder skall blada. Sen gav han henne lite lunch medan jag gick iväg och fixade dill och salladslök till min sallad.