0

Fullt ös medvetslös och kalas

Fredagen var verkligen fullsmockad med saker mest hela tiden kändes det som. Först var Lillbus och jag iväg till Öppna Förskolan så hon fick lite utlopp för all sin energi.
 
Där testade hon gränser till max och hittade en rolig jämngammal lekkamrat som var där med sin far.
 
Tillsammans hade de tjejerna kul ihop med en tunnel som man skulle krypa igenom. Först kröp kompisen in och sen följde Lillbus efter skrattandes. När kompisen kommit ut lät hon Lillbus passera och sen vände kompisen och kröp tillbaka in i tunneln medan Lillbus gick runt och sen kröp in. Då möttes tjejerna inne i tunneln och skrattade medan kompisen vände och kröp tillbaka med Lillbus tätt i hasorna.
 
Hon gjorde även som de stora barnen och klättrade upp på en Tripptrapp stol. Där satt hon så otroligt stolt så då tog jag fram en banan som mellanmål åt henne. Den fick hon äta sittandes på den stolen. En stoltare och mer nöjd flicka får man nog leta efter.
 
Strax innan Öppna Förskolan skulle stänga för dagen så tyckte Lillbus att det fick räcka och började självmant att ta sig utåt. 
 
När vi kom hem mötte vi Fredrik utanför porten. Efter en stund hemma så var det dags att byta om för att ta bussen in mot Nyköping med Lillbus, Fredrik och Baloo för att möta upp Marvelmannen efter att han slutat skolan.
 
Efter en del letande i butiker så hittade vi till slut något att ge till Jojohan då han skulle firas. När vi väl slagit in det så kunde vi gå till bussen och åka bort mot Fredriks föräldrar där Jojohan redan väntade på att vi skulle komma så vi tillsammans kunde fira honom. 
 
När vi kom dit var det i princip bara at sätta sig till bords och äta. Riktigt gott var det faktiskt med tacos när man hunnit bli riktigt hungrig.
 
Efter maten blev det lite soffhäng med surfplattror för en del, hamstermys för andra. Lillbus passade på att leka lite. Sen tittades det en del på foton. Efter en stund samlades alla igen och då öppnade Jojohan sina presenter. De blev en blandad kompott av saker, både nöje och nyttigt. Han fick en gul T-shirt med texten chiquita av sin lillasyster, en rubics kub i miniatyr av sin kusin. 
Av mig och Fredrik fick han en verktygssats. Sen fick han paraplyer, cykelpump och knivar. Efter paketöppningen så blev det tårta och glass. Perfekt när det finns två alternativ.
 
När vi skulle hemåt så var svärfar schysst och skjutsade in till busstorget. Eftersom vi ju inte får plats alla i bilen samtidigt så körde han Fredrik först och oss andra i nästa omgång. Vi skulle ju hem till oss medan Fredrik skulle hem till sig.
 
Vid Busstorget medan vi väntade på bussen hemåt så pratade Jojohan med en lustig filur med starka åsikter som jag själv tyckte var lite skrämmande och otäck. Men det gick liksom inte att få Jojohan att sluta prata med den där varelsen. I varje fall inte utan att riskera att varelsen fått veta att jag inte ville att grabben skulle prata med honom. Vem vet hur det kunnat sluta då.
 
Så om jag skall vara helt ärlig så tyckte jag att det kändes som en stor lättnad när vår buss kom och vi kunde gå ombord och sätta oss.
 
Lillbus somnade när vi åkt ungefär halvvägs av resan på bussen. Hon måste ha varit ordentligt trött för när vi kom hem lyckades Marvelmannnen med att både klä av henne och lägga henne i sängen med endast lite gny från henne. Hon sov i sin säng redan innan han ens hunnit starta surfplattan vilket är rätt imponerande.