0

En överraskande cykeltur

När Lillbus var med sin far till BVC senast så fick hon en boll av BCV efter att hon fått sin vaccination. Tyvärr glömdes bollen kvar i väntrummet. Men som tur var så hade förskoleläraren inne på Öppna Förskolan tagit hand om bollen så den fick Lillbus när hon var dit senast. Bollen passar henne verkligen, en boll med en hund på till en djurtokig liten tös.
 
Idag tog vi det mest lugnt under förmiddagen, men framåt eftermiddagen fick jag med mig en av grabbarna ut och bytte barnsadel åt Lillbus på min cykel.
 
Den förra barnsadeln jag hade var en äldre modell. Den jag hade var en likadan som den jag själv satt i som barn bara det att min var orange och Lillbus var svart. Men den hade några nackdelar, bland annat att små sparkandes fötter inte kunde spännas fast.
 
Den lila barnsadeln hon  har nu är mer anpassad för en liten busunge som sparkar. Dels har den fotstöd med spännen så fötterna är stilla, sen kan fotstöden anpassas lite utifrån hennes benlängd. Den har dessutom en bygel framför henne som hon gärna håller i då vi cyklar.
 
Efter en stund kom även den andra grabben och lilltösen ut. Lilltösen fick sitta i barnsadeln medan jag anpassade spännena med mera utifrån henne. Sen sattes den svarta barnsadeln tillbaka på Busfias cykel.
 
När vi var klara med allt så cyklade vi alla tillsammans ned till ICA och handlade. Inne på ICA blev det ett trevligt och oväntat möte med en person. Bakom nästa hylla väntade nästa överraskning, vi sprang på förskoleläraren från Öppna Förskolan. 
 
Båda dessa möten gjorde mig gladare till sinnes. Sen att även Marvelmannen följde med och cyklade gjorde mig riktigt glad för det sker verkligen inte allt för ofta.
 
Vi handlade klart det som skulle köpas och sen hjälpte Jojohan till att stuva ned allt i min och Marvelmannens cykelkorgar. Efter det begav sig Jojohan hem till sin far medan Marvelmannen, Lillbus och jag cyklade hem med allt. När vi kom hem och allt packades upp så såg jag att jag fått med mig en rolig potatis hem.