2

Lady & Lufsen

 

Lady är en ung och väluppfostrad cockerspaniel-hund som lever lyckligt med sin husse och matte i ett fint hus. Lady är van vid att få mycket uppmärksamhet från sin husse och matte och blir orolig när de börjar bete sig annorlunda. Någonting har blivit viktigare och hon vet inte vad. Hon förklarar situationen för sina två hundvänner Jock och Trofast. De talar om för henne att det inte finns något att oroa sig för, Ladys matte väntar nämligen en baby! Men för en liten hund som Lady är det inte lätt att veta vad en baby är.

Lufsen är en busig gathund som älskar att leva i det fria, men han är ständigt jagad av hundfångaren. I en flykt från honom hamnar han i det Lufsen kallar "snobbkvarter". Han traskar in i Ladys trädgård och hör vad Lady och hennes vänner pratar om. Han berättar för Lady vad han menar att en baby är för något och Ladys oro kommer tillbaka.

Tiden går och så plötsligt har babyn kommit. Försiktigt tassar Lady fram för att se vad det är för något som matte och husse håller så kärt. Hon gillar det hon ser och blir därmed vakthund, enligt henne själv.

Senare när matte och husse ska resa bort några dagar kommer Tant Sara för att sitta barnvakt. Med sig har hon sina busiga katter, som lurar Lady i knipa. Lady beläggs med munkorg och blir så skrämd över vad som hamnat på hennes nos att hon rymmer från djuraffären. Hon hamnar i fula avkrokar och då kommer Lufsen till hennes räddning. Han hjälper också finurligt Lady att bli kvitt munkorgen varpå de strövar tillsammans på gatorna. Lufsen bjuder ut Lady på romantisk middag hos Tony, därefter blir Lady och Lufsen kära.

Filmkategori: Familjefilm
Språk: Engelska
Text: Svenska
Jag såg filmen på: Disney+
 

Mina tankar om filmen:
Blir man någonsin för gammal för dessa klassiker?
1 kerstin:

Nej man blir aldrig för gammal men skulle ha gett den fem tassar av fem.

2 kerstin:

Nej man blir aldrig för gammal men skulle ha gett den fem tassar av fem.