0

Pottan på mitt smultronställe

För mig är de just de här guldkornen som gör besöket på mitt smultronställe till det där lilla extra. Ibland bara står de där mitt framför mig när jag kommer medan andra gånger,  ja då hittar jag inget alls, och går tomhänt därifrån.
 
För andra är de skräp, men för mig är de fynd. Just den här pottan är en av mina favoriter. Min farmor hade en precis likadan fast grå till sina barn, även jag använde den som barn och när hon sedan dog, ja då fick jag pottan efter henne. Ingen annan ville ha den. Nu står den som en fin inredningsdetalj på skänken i mitt vardagsrum med en blomma i.
 
Jag funderade länge fram och tillbaka på om jag skulle flytta på blomman och låta pottan komma till användning så som det var tänkt sedan när min lilla sladdis vuxit upp och skall börja med potta. På ett sett vill jag att den skall komma till användning så som den är tänkt att användas och så länge den håller få gå i arv. Men samtidigt tycker jag att den är så fin så det nästan känns fel att använda den.
 
Hur jag kommer att göra när dottern skall börja med potta vet jag ännu inte, men ett är säkert. Antingen kommer hon att få ta arvepottan och använda och sen förhoppningsvis låta sina egna barn använda den med. Eller så får hon använda min fyndpotta. En av den kommer att användas och den andra kommer att få stå och se fin ut. Jag älskar ju hur de ser ut så nu behöver jag ju tack och lov inte känna att jag riskerar att bli av med den om jag låter den användas, för jag har ju en till liksom.
 
Så, hjälp mig, vilken potta skall dottern använda sen, arvepottan som är grå eller fyndpottan som är på bilden nedan? Berätta hur ni tänker och hjälp mig på vägen mot ett beslut. :-)