0

Bilbrand igen

Först hörde jag lite smällar och började undra vad det var. Kort efter kom en avicering från appen SOS Alarm med infon "Brand utomhus". Efter en snabb koll på kartan i appen så insåg jag at branden var nära och att det var en bilbrand. Kollade från balkongen och såg röken likväl som jag kände den.
 
Kanske är jag knäpp men jag tyckte faktiskt att det doftade gott. Men nej, jag kommer aldrig tutta på en bil för att känna diften igen, då kan jag lika väl starta en kolgrill istället. Det doftar lika gott men är så mycket billigare och inte alls lika farligt och då kan jag ju dessutom lyxa till det med mat.
 
Jag tycker det är lite otäckt att bilbränderna liksom både blir fler och fler känns det som men de verkar också som om de sakta kryper närmare mot mig. Detta var bara en i raden av de bilbränder som varit bara de senaste veckorna. SEn när de kommer närmare både i form av bilbränder men även andra bränder så som exempelvis i soprum, lägenheter m.m så finns ju alltid oron att bränderna skall sprida sig.
 
En bil blev totalförstörd, helt utbrunnen. Bilen bredvid förstördes ordentligt den med. Om den kan repareras vet jag inte, troligen kan den det. Men min gissning är att försäkringsbolaget inte kommer tycka att det är lönsamt och hellre löser in den och dess ägare tvingas leta efter en ny. Hela bilens förarsida blev förstörd och däcken ja de såg ut som vältuggad svart tuggummi, helt nedsmälta.
 
Det var en tom ruta mellan bilen som blev totalförstörd och den bvars förarsida blev förstörd. Hade den stått närmare ja då hade den nog totalförstörrts den med och troligen flera bilar till eftersom alla andra bilar på aktuell parkering stod tätt inrtill varandra. Endast den utbrunna bilen hade lite avstånd till de andra bilarna och det var nog tur det.