0

Testat KFC i Nyköping

Jag har länge dragit mig för att testa nya KFC som kommit till Nyköping. Man kan väl säga att jag varit en aning skeptisk och rädd för att bli besviken efter att ha testat KFC i Thailand. Det var verkligen en upplevelse.
 
Men för ett tag sedan gjorde jag slag i saken och tog med mig dottern som älskar kyckling och gubben dit. Även om KFC har som koncept att använda samma kryddning i samtliga sina restauranger så går det inte att komma ifrån att det var starkare i Thailand. I varjefall enligt mina smaklökar, dock tyckte dottern att det smakade typ likadant, mesn det berodde nog på att de i Thailand hade både starka och mildare alternativ.
 
Hur som helst så var det gott även här så fler besök på KFC är nog att vänta.
 
 Min portion, innehöll 2 olika typer av friterad kyckling. En med ben som inte var min högsta favorit samt en benfri som var godare. Men de var båda rätt svåra att dippa i dippen. Till det hade jag sedan en Coleslaw sallad istället för pommes.
 
 Fredrik valde inte oväntat en burgare men gnällde över att det bara fanns burgare med kyckling vilket ju inte alls var konstigt då vi  var på KFC som står för Kentucky Fried Chicken. Redan i namnet på restaurangkedjan så framgår det rätt tydligt att kedjan specialiserat sig på just kyckling.
 
Busfia valde en megaportion, eller ja, den meny hon valde är normalt avsedd att dela med någon annan. Den innehöll 2 olika typer av kyckling, små söta friterade samt lite större benfria friterade kycklingbitar.