0

Snart helt nojig

 
Det är verkligen inte lätt att hålla sig frisk i ett sjukt samhälle. Vanligtvis brukar jag inte reagera så mycket på vad som sker runt omkring mig, jag brukar liksom gå runt i min egen lilla bubbla. Men med detta Coronavirus som just nu härjar i samhället så blir det allt svårare även för mig att hålla mig i min egen lilla bubbla.
 
Hur mycket detta virus faktiskt påverkar alla delar i samhället gör sig mer och mer påmint. För mig själv kanmske tydligast i affären där det tyvärr som resultat av folks maniska hamstring nu synns allt flera tomma gapande hyllor. Det jag märker mest är bland toalettpapper, pasta, blöjor och modersmjölksersättning, men även exempelvis snus hamstras av folk.
 
Vad som är allvarligast av Covid-19 eller hamstringen känner jag är svårt att svara på. Blir man riktigt sjuk så det krävs sjukhusvård på intensivvårdsavdelning, ja då är det såklart värre. Men jämför man de som blir lindrigt sjuka med hosta och feberm ja då gör nog hamstringen mest skada på samhället och får enligt min syn just då tolkas som den största faran. Ja menar, varför måste folk exempelvis fullkomligt länsa hylklorna på modersmjölksersättning. Varför vara så själviska och inte tänka på alla andra små barn som också behöver äta. Köp en eller 2 burkar åt gången, men rensa inte hyllorna helt.
 
Vanligtvis brukar säsongsinfluensa eller vinterkräksjuka härja såhär års, men de har jag inte märkt av alls i år. Inte heller mitt lugn märker jag mycket av, mera frånvaron av det. Jag brukar oftast ta deet med ro och inte oroa mig så mycket över om jag blir smittad eller ej. Men just Covid-19 som man får av denna version av Coronaviruset vill jag helst slippa. Det verkar liksom mest som ett lotteri om man blir allvarligt eller lindrigt sjuk.
 
Inte heller brukar jag gå omvägar om jag möter folk som hostar, snorar eller nyser när jag är ute. Men det har jag kommit på mig själv med att göra nu. Händerna har jag tvättat innan också men nu har det blivit både oftare och noggrannare. Detta med resultatet att mina händer nu bokstavligen kräver kärlek och omvårdnad i form av handkräm varje kväll. De har blivit supertorra!