0

Öppet hus och julmarknad

I torsdags åkte jag och gubben till Öppett hus och Julmarknad på Öknaskolan. När vi kom dit sammanstrålade vi med barnens farmor och farfar samt vår yngsta son Jojohan som åkte dit med farmor och farfar.
 
Jojohan är lite sugen på att kanske söka dit också så han passade på att gå på massa information, både allmän om skolan, den var även farfar med på och sen gick han även och lyssnade på informationen om internatet. Efter det drog han iväg på en guidad tur med en elev som går där just nu. Jag trodde att gubben skulle följa med grabben på rundturen, men nä, det tyckte inte grabben. Han tyckte han kunde gå själv så det fick han. Jänta går ju redan där så områdena har vi redan sett några gånger om.
 
Istället blev det så att gubben och jag stannade vid maskinhallen där julmarknaden höll till och inspekterade stånden. Jag såg en hel del  fina saker men för dyra för min plånbok. Men i ett av stånden stod två tjejer som går på skolan nu. Tillsammans har de ett UF företag, hos dem köpte jag två provpåsar med hundmat för känsliga magar. Väl hemma fick hundarna testa det och ja, maten föll i god jord.
 
Någon gång nästa år funderar jag på att kontakta de tjejerna igen och låta dem klippa klorna på våra hundar.
 
Sen, sista ståndet jag besökte var ett stånd i tema massage där jag bland annat fick pröva en massagekudde, liknande den på bilden fast mycket bättre än budgetvarianterna som man kan köpa på exempelvis Clas Ohlsson.
 
Oturligt nog hade jag inte råd att köpa den nu. Men säljaren var juste, om jag kontaktar henne inom tre veckos så får jag köpa den till marknadspris, vilket innebär ungefär 50% av ordinarie rekommenderade pris.