0

Akutbesök hos veterinär

 
Älskade Donna hade en riktigt tuff dag igår. Dagen blev varken som hon eller vi  hade tänkt oss. Vi var alla inställda på en helt vanlig dag men så blev det inte.
 
I Donnas fall började det redan förra månaden med att vi fick besöka veterinär för att hon fått ett sår i tassen med svullnad. Då blev hon behandlad med ett specialschampo och skydd på tassen när vi var ute. Det läkte ihop hyfsat och hon blllev som vanligt igen. Men så i tisdags morse såg jag att hon haltade lite igen så jag kollade tassen som då blivit lite svullen, men inte alarmerande. Tänkte då att det var ju bara att börja om med samma behandling igen och köra proceduren igen. Men sen framåt kvällen hade hela tassen svullnat upp till minst det dubbla i storlek och hon hade märkbart ont.
 
Vi fick bära henne ut så hon kunde kissa och sen bära henne in. Hon sov tätt intill mig sen natten mellan tisdag och onsdag. På onsdagsmorgonen när veterinären öppnade fick Fredrik ringa dit för att boka tid. Men de hade tvärfullt. Efter lite trixande kunde de dock fixa så vi fick komma in på en akuttid vid 9 på morgonen igår.
 
Lyckades hastigt att fixa hundvakt till både våra egna små hundar samt den jag är dagmatte åt. Det var ju liksom ett akutläge. Väl hos veteerinären blev det ju en del väntan då Donna och jag låg på golvet och mös tillsammans.
 
Efter att veterinären kollat på Donnas tass och känt igenom hela henne så togs beslutet att hon skulle bli kvar hos veterinären och smärtstillas för att senare sövas så de kunde öppna upp tassen och ta bort var, döda vävnader och leta efter främmande föremål, som de aldrig hittade något, vilket i sig är bra. Så teorin är att hon fått ett sticksår där infektionen tagit sig in. Hur som helst så spolades tassen med över en liter koksaltlösning och syddes lite. Sen fick hon ett bakteridödande bandage som skall sitta till i morgon. Det kommer ju bli lite efterbehandling här hemma nu i form av att tassen från fredag räknat skall spolas i rinnande vatten en gång om dagen och sen skall hon ha bomullsstrumpa på sig inomhus för att skydda och yttersko på när vi går ut. Sen ska hon få äta smärtstillande 3 gånger om dagen och antibiotika en gång om dagen i 10 dagar.
 
Vi fick hämta älskade Donna hos veterinären strax efter 16 och då hade hon ett fint rött bandage runt tassen.
 
Medan hon var hos veterinären så åkte vi hem till svärföräldrarna där resten av hundarna var så Fredrik fick chans att få sova. Han hade ju jobbat natt precis. Sen när hon skulle hämtas så var svärföräldrarna snälla och hade kvar de andra hundarna så att vi båda kunde gå in i lugn och ro hos veterinären och höra vad de sade. På vägen hem hämtade vi hundarna och köpte mat på Mc Donalds till barnen. Sen lämnade vi maten till barnen och två av hundarna, Elmo samt Donna. Lilla Baloo som blir tvärpipig när jag är borta fick följa med då vi åkte och lämnade Elza hemma hos henne.
 
Nu idag har jag löst det så att Fredrik sover hos mig. Då kan jag flytta Donna till honom medan jag tar ut de andra hundarna. Jag måste ju ändå ta ut våra småkillar så att även ha Elza här då är ju inga bekymmer. Men jag vill inte lämna Donna aldeles ensam första dagen efter narkos och att ta med henne på en längre tur tillsammans med tre hundar till känns inte rätt för hon vill ju så mycket så då pressar hon sig själv mer än nödvändigt för att hänga med i deras tempo. Känns justare mot henne att bara ta ut henne efter att de andra varit ute. Eventuellt får lilla Baloo också följa med då som sällskap till henne då hon gärna går med honom. Men han har inget emot att ta det lugnt och bara lufsa runt och nosa och låta henne bestämma fart och längd, medan de andra två hundarna vill ha et högre tempo.