0

Fortsatt sjukstuga & kompisar

Jojohan är fortfarande sjuk här hemma, men nu verkar det äntligen gå åt rätt håll om än väldigt långsamt.
 
Hostan är fortfarande väldigt besvärande för både honom och mig, speciellt nattetid.
 
I början på veckan fick han recept på Mollipect som hjälper hyfsat under dagtid, men då han skall sova hjälper den inte alls tyvärr.
 
Därav blev det ett nytt besök på läkarstationen idag och nu fick han ut Cocilana på recept. Det är verkligen den absolut bästa hostmedicinen, men inte första hands valet när det gäller till ett barn. Hur som helst så kommer han nu att få denna fast bara till kvällen då Mollipect ju hjälper dagtid, om än inte optimalt men tillräckligt.
 
Hoppas innerligt att vi andra här hemma klarar oss, äldsta grabben har börjat klaga på halsont nu. :-/
 
Bönis verkar  dock vara riktigt nöjd nu över att ha fått en kompis att dela buren med. I början var hon minst sagt lite kinkig och vresig så vi fick ha lite "inskolning". Börja med att lägga tyglappar i bådas burar och byta efter ett tag så de fick vänja sig vid varandras dofter, sen fick de vara i varandras burar och inspektera innan vi slutligen strödde vaniljsocker över båda för att "dölja" deras egna dofter lite. Sen fick de bekanta sig i en bur som ingen av dem varit i tidigare medan den stora buren fick en ordentlig rengöring och ommöblering. Nu verkar de båda ha gjort upp om vem som är dominant och de trivs riktigt bra ihop och ligger ofta och myser eller leker. Vi upplever att båda blivit mera sociala nu när de har varanndra men speciellt Bönis.
 
Det med vaniljsocker fick vi tips om via nätet.