0

Värmebölja

Alltså, okay, jag gillar sol och värme, men i lagoma mängder. Jag kan ärligt talat inne minnas när vi senast hade sådan här värmebölja i Sverige, i varjefall inte med dessa höga temperaturer så länge i sträck och inte skymten av regn.
 
Gräsmattorna omkring mig är bokstavligt talat helt torra och bruna vid det här laget. Det råder bevattningsförbud i större delen av sörmland pga avsaknaden av regn i kombination med den starka hättan. Grundvattennivåerna sjunker oroväckande. 
 
Eldningsförbud är det också vilket många fullkomligt skiter i och grillar/eldar vidare som om ingen ting, tyvärr är de få av dessa förbrytare som ens tagit till extra säkerhetsåtgärder som att se till att ha gott om vatten i närheten för släckning. Tyvärr tror jag detta är en bidragande orsak till alla de bränder sverie hittills drabbats av vilket är betydligt fler än det brukar vara under mer normala somrar med "svenskt väderklimat".
 
Värmen får för min del gärna fortsätta, men det känns lite bakvänt när det vissa daagar är varmare i Sverige än i tex Thailand. Det brukar ju vara tvärtom. Vore dock skönt om det blev lite svalare lite tidigare på eftermiddagarna istället för sent på kvällarna när myggen invaderar. Sen regn, tänk om det kunde komma mera regn under två till tre dagar eller så. Vilken skillnad de skulle göra på luften för att inte tala om de torra gräsmattorna.