0

Trotsar snön för kossemys


I torsdags trotsade vi snöovädret och åkte till Öknaskolan och besökte deras Öppet Hus. Skräpfias kompis HappyGirl följde också med dit. Vi fick en hel del intressant information som tex att vägarna inte nödvändigtvis måste vara helt stängda även om man inte uppnår behörighet i alla ämnen.
 
Dessutom rekommenderades vi att prata ihop oss med Skräpfias syokonsulent i skolan för att  få till en "prova på dag". Detta är något vi absolut skall göra sen i och med att dottern visar intresse för det. Jänta fick också beröm från skolan för att hon var ute i så pass god tid med besök på öppet hus. Väldigt många väntar ju med sådant till de går i 9:an.
 
Efter information inomhus så fick vi 3 tjejer som guidade oss runt bland djuren. Första stoppet blev hos kossorna. Där gillade jag att vara, de var ju så otroligt keliga och mysiga. Många av dem ville bli klappade och kliade och en av dem gav mig till och med en mycket raspig puss på kinden medan de flesta nöjde sig med att försöka smaka på min jacka, slickas och smaka/slappa på mina fingrar. En av kossorna lyckades dessutom naffsa tag i HappyGirls hår i ett obevakat ögonblick.
 
Sen blev det besök hos riktigt läskiga och enorma hästar, hos får och sen vidare till de mindre djuren, vandrande löv, vandrande pinnar, kaniner, gerbiler, chinchillor m.m. Reptilrummet och fågelrummet valde jag själv att inte gå in i.
 
Sen gick alla vidare för att titta på internatet medan jag själv som var helt slut valde att ta mig tillbaka till lokalen där vi startade. Där petade jag i mig en macka som serverades. 
 
När vi väl lämnade Öknaskolan så begav vi oss till Stenkulla där jag handlade lite innan vi gick in och åt på BellaDonna. Priserna på sidan jag länkar till stämmer nog inte helt och hållet, men maten där var riktigt god så för min del lär det nog kunna bli flera besök där.
 
 
 
Denna fastnade jag verkligen för, så otroligt kelig. Det var förövrigt den som gav mig en puss, tyvärr lyckades jag inte snappa upp dess namn för namnen stod i klunga på skyltar i taket och de såg jag ju såklart aldeles för sent när vi typ gått igenom hela ladugården.
 
Min mat. Fredrik tog en pizza, Jänta tog pasta Carbonara och HappyGirl valde en tallrik med kyckling, pommes och bea. Min mat innehöll paprika, kyckling, champinjoner, lök och gräddsås.