0

Skräpfia träffar Henke

Nåväl, idag var det alltså Skräpfias tur att få träffa Henke på BUP, denna gång var Henke mycket livligare än han tidigare varit, nu var han nämligen ute och gick en del, tidigare gånger har han mest bara legat och tryckt i ett hörn.
 
Skräpfia var på sitt första möte idag, vilket gick riktigt bra. Vi pratade en del och de informerade Lucia samt frågade henne en hel del, sen fick hon en läkarundersökning som hon klarade galant.
 
Efter det fick Skräpfia se hur Medikinet och Concerta tabletterna såg ut innan hon själv fick vara med och besluta vad hon skall testa och hon valde då Concerta. Hon skall börja med en kapsel Concerta 18mg i en vecka och därefter höja till 36mg och alltså ta två kapslar. Hon har svårt för stora tabletter och då dessa inte får delas så är det bättre att ta av de mindre och istället ta flera när dosen skall höjas efter en vecka.
 
När hon har höjt upp till 36 mg så skall hon fortsätta på den nivån fram till när vi skall till BUP igen på läkarbesök den 28 februari, efter det får vi se om dosen behöver justeras eller om hon står bra.
 
Mätvärdena behöver bara kollas i samband med doshöjning så förhoppningsvis behöver hon bara kolla mätvärdena 2 ggr. Sen om hon fortsätter längre period så kan det behövas kollas någon gång då och då.