0

Besök på Berga Naturbruksgymnasium

I lördags packade jag, jänta och Fredrik in oss i bilen och begav oss till Berga Naturbruksgymnasium för ett besök på ett av deras "Öppet hus".
 
Vi startade vårat besök i deras matsal där det bjöds på äppelkaka med vaniljsås och kaffe/te för de som ville medan rektorn informerade en del.
 
Efter informationen blev det rundvandring i en himlans massa elevstall, skolans stall, maskinhall samt en tur till kossorna som vi bara fick se uteifrån. Grisarna som de hade fick vi aldrig se, inte heller deras mindre djur så som gnagare, reptiler m.m.
 
Även några olika elevhem fick vi se samt stugan där de lånar ut rum till de elever som inte bor på elevhemmet när de har stalltjänst. Vi fick veta att majoriteten av skolans elever går någon form av hästinriktning medan en betydligt mindre del väljer att gå lantbruk.
 
Själv har jag nog inte så mycket att säga om skolan, den verkade vara aningen mera kompakt än tex Ökna som även den är ett naturbruksgymnasium och kossorna såg ut att ha det väldigt annorlunda men det behöver ju inte vara en nackdel. Jag såg visserligen bara en mycket liten del och bara uteifrån hur kossorna hade det. Smådjursutbildning verkade de dock bara ha för de elever som hör särskolan till.
 
 
När vi var klara på Berga så prövade jag att ringa till min far för att se om han ville ha ett oväntat besök. Men han hade krupit ner i sängen och kände sig risig så det lockade honom inte alls.
 
Det slutade istället med att jag ringde till min bror och frågade honom om restaurangen Pickles nere i backen hos honom var öppen och det var den ju. Så vi beslutade att åka dit och äta och samtidigt då passa på att träffa min bror. Fredrik tog som vanligt en pizza, Skräpfia överraskade med att ta en kebab medan både jag och min bror valde pastarätter. Medan vi åt så fick jag även veta att han var en av deras stammkunder, konstigt att just det förvånade mig. De borde det ju inte gjort med tanke på att han ju ändå är 30+ och bor själv. ;)