0

Safe

 
DRAMATHRILLER Michael C Hall, från "Six feet under" och "Dexter", har lagt sig till med en brittisk accent för huvudrollen i den här serien av spänningsförfattaren Harlan Coben, om hemligheter, lögner, försvinnanden och ond, bråd död i ett välbärgat grindsamhälle i England.
Hall spelar Tom. En änkling och läkare som börjar göra sina egna efterforskningar när hans ena dotter plötsligt försvinner efter en fest – bland vänner och grannar som i princip alla har lik i garderoben och uppträder misstänkt. Sexskandaler, droger och kroppar poppar upp som ogräs bland de välansade häckarna, och även Tom själv döljer något – kring natten hans hustru dog.
"Safe" rör sig i samma sorts burgna men förljugna grannskap fullt av dolda sanningar och dåliga människor som serier som "Desperate housewives" och "Big little lies", men saknar både humor, social skärpa och chockfaktor, och matar på med så mycket oavbrutet fulspel att man nästan glömmer bort den försvunna flickan i mysteriets centrum. Dessutom känns tonårsskildringarna daterade – och Hall har varit bättre.
Snaskigt, men inte så mättande.

 
Mina tankar om serien:
Seg och aningen rörig i starten, men ju mer jag ser desto bättre verkar den bli.
 
 
 
Har sett till och med S01E08