0

Zootropolis

I en värld som består av civiliserade djur drömmer den 24-åriga kaninen Judy Hopps om att bli polis i storstaden Zootropolis. En dag blir hennes dröm verklighet när hon slutar som kursetta på polisskolan. Hennes nya polisliv blir inte lätt eftersom hon är den enda kaninen i poliskåren som mest består av bland andra stora noshörningar och elefanter. Polischefen, buffeln Bogo, har fördomar om Judy och placerar henne som parkeringsvakt.

Judy vill visa att hon är en riktig polis och bestämmer sig för att lösa mysteriet om den försvunna uttern Emmitt Otterton. Polischef Bogo ger Judy 48 timmar på sig att lösa fallet, annars utesluts hon ur kåren. Judy blir tvungen att samarbeta med den sluge lurendrejarräven Nick Wilde och de upptäcker att fallet är ännu större än någon hade trott.

Filmkategori: Familjefilm
Språk: Engelska
Text: -
 

Mina tankar om filmen:
Aldrig i min vildaste fantasi kunde ja tro att denna film skulle visa sig vara så bra som den var. Ja trodde ja skulle kunna slötitta på den medan jag fyllde  massa viktiga papper. Men redan efter några minuter stod det klart att så inte var fallet. Ja var tvungen att pausa medan jag fixade med papprena för jag ville inte missa något av filmen.