0

Nu skall här synas...

Ute blir det kallare och kallare, men även mörkare och mörkare.  Min västa årstid står för dörren, den långa mörka evigheten då jag helt måste gå på vad klockan är för kroppen märker inte skillnad på dag och natt, allt är bara ett långt och kallt mörker, till synes utan slut.
 
Men efter att i flera år ha tjatat på min son om vitsen med att använda reflexer när det är mörkt så har jag nu gett upp. Men jag vägrar att gå och oroa mig en vinter till, nu har grabben fått en varseljacka så han skall synas i mörkret även då han vägrar reflexer.
 
Varseljackor finns att köpa på många olika ställen, dock är utbdet där vi bor väldigt beränsat. Att köpa på nätet kändes inte aktuellt därför att det där är mycket svårare att "känna och klämma". Efter massa letande så hittade vi dock en enda jacka i stl S, alla andra var antingen aldeles för små eller på tok för stora. Så det fick bli jackan på Swedol till grabben.
 
Det slutade överraskande nog med att även grabbens far köpte sig en varseljacka, tyvärr hittar ja ingen bild på ust den han köpte på Jula. Men han hittade en som var betydligt billigare än grabbens. Utbudet från vad som finns i butiken och vad som finns på deras websida verkar skilja sig lite åt.
 
Hur som helst så känns det skönt att de båda  nu kommer att synas bättre när de är ute i mörker. Grabbens jacka är lite stor, men han växer ju så det gör inget, troligen kommer han även att kunna ha jackan nästa år också och dessutom så är det ju garanti ett år på tex dragkedjor etc vilket ju inte gör något.