0

Överraskningarnas dag

Det var en konstig dag igår som kantades av den ena oväntade överraskningn efter den andra. Vissa positiva men även en del jobbiga som känns riktigt överaskande och ja, negativa för att de känns så orättvisa.
 
Först på förmiddagen hade jag ett möte och efter det kändes det rätt ok, om än omtumlande.
 
Men sen på kvällen hade vi ett bomöte och då fick vi först reda på att vi inte skulle få ha tillgång till bil för att kunna göra aktiviteter med boendet. Ok, det kändes surt. Men sen kom nästa dråpslag... Vi fick veta att vi i princip inte ska få göra aktiviteter alls mer än ja korta som går fort och som inte kräver vare sig tid, planering eller ja något för ja, nu ska det tydligen inte ingå i personalens arbetsuppgifter längre. Numera ska vi typ bara kunna få hjälp av personalen om vi tex ska på läkarbesök, men vill vi kunna exempelvis gå på bio så nix, pix, inte med boendet.
 
Istället tyckte personalen (och deras chef) att vi skall söka kontaktperson. Men dä känner jag redan nu att vi kommer fastna i ett såkallat moment 22. Jag har själv sökt kontaktperson genom LSS flera gånger och fått avslag. Nu senast var efter det att jag flyttat hit. Då fick jag avslag med motiveringen att jag tillhörde detta boende och att det då var upp till personalen att hjälpa mig med de aktiviter jag ville göra där jag kände att jag behövde ha med någon på, eller om jag bara ville ha 3vligt sällskap på en fika. Så ja, det här med kontaktperson betvivlar jag starkt att jag kommer att få. Men vi får se. Personalen skulle prata med sin chef igen och de skulle kolla upp om de som personal kunde söka kontaktpersoner åt oss. Hur om helst så känns de som om detta är något som kommer att kräva tålamod och ta masso av tid. 
 
Men, det var inte enbart jobbga saker på Bomötet, en positv sak var att jag fick träffa en ny boende som har kommit hit. Verkar vara en intressant person och det kan bli spännande att kanske få träffa hen mera och få veta mer om vem hen är.
 
Det är ju sällan jag träffar nya boende då de kommer hit eftersom ja sällan är med de andra boende och många av de andra boende är likadana där medan det sen finns några som träffas oftare.