0

Bustrollets läarbesök

Alltså dessa kallelser till läkarbesök, de är ju så intetsägande. Om man väntar många kallelser till flera barn och de kommer en så står det oftast bara vart man ska med vilket barn, men  oftast inte minsta ledtråd om varför man ska dit.
 
Så var det igår när vi åkte in med Bustrollet, ja hade tid och vart vi skulle men ingen aning om varför.
 
Mötet visade sig i varje fall bli bättre än vad jag trott innan. Jag har ju kämpat länge nu för att få en utredning ang misstänkt ADHD på Bustrollet, men BUP ville inte göra utredningen eftersom de misstänkte flera diagnoser.
 
Den 13 juni träffade jag min kontakt från habiliteringen och fick hjälp at göra en såkallad egenremiss till habilitringen för utredning av sonen. Läkaren vi träffade igår var en neurolog som jobbar på Barn och ungdomskliniken på lasarettet men som även är kopplad till barnhabiliteringen. Hon undersökte Bustrollet och skrev kompletteringar till min egenremiss som jag redan gjort. Dessutom skickade hon remiss till Ortopedtekniska för Bustrollet så får de på Ortopedtekniska göra en bedömning om ifall Bustrollet behöver skor från dem, bara inlägg eller både och. Hur som helst, nu håller jag tummarna och hoppas att det blir en utredning på sonen.
 
Jo just det, neurologen vi träffade frågade också om jag tagit bodprov för att hitta den genetiska "markern" som är orsak till våra funktionsnedsättningar. Det visste jag inte ens att man kunde göra, men det känns lit onödigt, ja menar. Våra funktionsnedsättningar är ju på intet vis farliga, de går absolut att ha ett bra liv även med dem och vi lr ju  inte bli anda personer om vi får svar på en fråga vi inte ens visste att vi kunde ställa. Vad säger att vi skulle må bättre av svaret... inget... 
05. Jojohan, ADHD, Barn och ungdomsmottagningen, funktionsnedsättning, genetiskt, habiliteringen, neurologen, utredning;