1

Oroande läsning

Klassen i fråga ä extremt rörig och stökig. Detta upplevde barnens far redan under inskolningen, men då kunde man ju lätt tro att det berodde på att det om nytt folk och var med på lektionerna.
 
Tyvärr verkar inte det vara fallet. För det är fortfarande lika rörigt i den klassen. I vårt tycke är klasen dessutom för stor. De har valt att slå ihop två klasser och ha två lärare, kanske vore det än bättre att ha två klaser och sätta in en lärare till för de två som finns verkar tyvär inte kunna hålla ordning i klassen.
 
Mobbning förekommer i hög grad. En av de båda klasslärarna använder sig av "kollektiv bestraffning". Tyvärr tror jag inte hon är medveten om det eller ens att det är et lagbrott och det gör situationen än mer oroande. Nu har samma lärare gått ut i föräldrabloggen och meddelat att det är så rörigt i klassen att de i fortsättningen kommer att ge de elever som stör frånvaro på lektionerna och skriva in skolk i Dexter, kommunens intranät. Detta trotts att eleven fysiskt är närvarande. Detta känns olustigt då detta ju kommer att förfölja barnen.
 
Saxat från bloggen: "Förra veckan var det ganska rörigt på många lektioner och många som inte jobbade bra på lektionerna trots våra tillsägelser. Därför har vi den här veckan infört att vi skriver upp det som frånvaro (avvek från lektion) i Dexter."

Hej Celine

Personligen tycker jag att det beror på läraren om det är lugn i en klass eller ej.

Barn är barn och det är lärarens ansvar och rektorns yttersta ansvar om det är lugnt i en klass eller ej.

Jag gick själv i en otrolig stökig klass och värst var det på bildlektionerna. Det löste rektorn och läraren med att vi fick en manlig sträng men rättvis lärare som satt med på lektionerna tills klassen lugnat ner sig.

Inga straff för barnen

Svar: Som det är nu så har de slagit ihop två klasser till en enda och har två lärare. Men det verkar inte fungera så bra...
aspieblogg.se