0

Min första bankett

Nu har jag fått uppleva mitt livs första bankett. Om det även blir den sista får tiden utvisa.
 
Hur som helst så kom jag dit i sällskap med barnens far. Vi var inte de första som kom, men vi var nog ändå bland de första för efter oss kom en hel hoper glada släktforskare.
 
På det stora hela tycker jag att det var en riktigt lyckad tillställning, men med små undantag som kunnat vara bättre. Ett exempel är maten, den var förvisso otroligt god, men med flera servitörer hade den nog om möjligt varit ännu godare eftersom chansen att då få en varmrätt som faktiskt var varm hade ökat avsevärt. Så det är väll något för kommande arrangörer av släktforskare att lägga ned lite mera tid på. Sen stolarna, jisses vad hårda och obekväma de kändes efter några timmars sittande på dem medan mat serverades, underhållning visades, priser delades ut och tal hölls. En som fick ett pris var Roland Classon som är journalist och redaktör på Helsingborgs dagblad. Han fick pris som årets upplysare, ett pris som normalt sett inte delas ut i släktforskningssammanhang, men denna journalist har gjort aldeles otroligt många reportage om släktforskning under åren.
 
Jag kan bara tala för min egen del, men själv hade jag så in i bängen ont i baken på slutet att det var  en ren plåga att sitta på stolarna, så till slut gav jag upp och letade mig en skönare sittplats. I ena änden av lokalen hittade jag en soffgrupp med ledig plats, så där slog ja mig ner. Väl där kom jag i samspråk med Daniel Ganesh, just då visste jag inte all vem han var. Men han berättade att han var adopterad från Indien så det väckte min nyfikenhet. Kort efter gick han upp på scenen, döm om min förvåning när det visade sig att det var han som kulle stå för underhållningen... Wow, vilken röst, det var ju så jag fick gåshud. Lyssna själva och bedöm. Första klippet har jag filmat själv. Det andra klippet som har mycket bättre bild är ett klipp som fanns på youtube.

 

 


15. Släktforskning, Daniel Ganesh, Roland Classon, släktforskardagarna, släktforskardagarna 2015, Årets upplysare;